Почистване на баня

почистване на баняБаните, в които често се помещава и тоалетната са идеалната среда за развитие на микроби, гъбички и плесени. Тяхното пълно премахване с конвенционални домашни методи и средства е невъзможно, ето защо е добре да потърсите професионална фирма за почистване на баня, която да се погрижи за санитарното помещение в дома ви поне веднъж месечно. В някои случаи е препоръчително и ежеседмичното хигиенизиране.

Защо професионалното почистване е по-добро от любителското?

Смятате, че банята ви е идеално чиста, защото почиствате подовете и стените всяка седмица? Вероятно грешите. В болшинството случаи, когато сме потърсени за почистване на бани, забелязваме сериозни пропуски в най-критичните точки – около и в тоалетните чинии, под мивките, във и около канализационните сифони и къде ли още не.

Рефлекс М предлага професионално почистване на баняПоискай оферта

Банята е възможно най-често омокряното помещение в едно жилище, независимо дали в нея има душ кабина, душ параван или защитна завеса. Всеки път, когато член на домакинството взема душ, банята се изпълва с пара, която се задържа дълго в помещението при липса на добра вентилация. Тази пара се отлага по керамичната облицовка и прониква във фугите, оттам ситуацията е ясна – образуване на мухъл, неприятни миризми и грозни тъмни петна по цялата повърхност.

Когато ние се заемем с хигиенизирането на санитарното помещение, далеч не се ограничаваме единствено с почистване на плочки в баня. Всъщност, плочките са финалният етап от операцията, защото преди това сме обърнали внимание на фугите между тях, на пространството зад и около санитарното оборудване – мивка, тоалетна чиния, казанче, смесители, корито и стени на душ кабината, огледала, плотове и водопроводни компоненти.

Как действаме?

Преди да пристъпим към същинската работа, ние изготвяме план за действие, въз основа на това, кои сектори се нуждаят от най-голямо внимание. Така например, при почистване на баня след ремонт, ние извършваме предварително чистене, при което деликатно се премахва наличния строителен отпадък и прах. Строителните материали са груб абразив, който при неправилно почистване, премахва защитния гланц на плочките и ги уврежда фатално.

При следремонтно професионално почистване на баня, се стараем да премахнем внимателно (без да нанасяме никакви поражения) всички следи от строителните работи – варови и циментови разтвори по пода и стените, теракол, фугиращи смеси, остатъчен силикон и прах, която винаги е обхванала цялото пространство. Първата стъпка при тази операция е „сухото” почистване с меки четки и мощни прахосмукачки. Едва след това включваме в действие машините и професионалните препарати.

Имате нужда от почистване на баня в София на достъпни цени? Свържете се с нас

При извършване на основно почистване в баните, екипът ни се концентрира предимно върху фугите между плочките, тъй като те са най-силно поразени от влагата. Третираме участъците с мощен не-абразивен препарат с антибактериални свойства, за да сме сигурни, че всички микроби са напълно елиминирани. При стари и сериозни натрупвания на мръсотия, мухъл и петна, можем да си помогнем и с професионални парочистачки, разграждащи напълно твърдите налепи.

Освен с качествено почистване на фуги в баня, ние се заемаме и с основното почистване на душ пространството, което е следващият по сложност участък в помещението. Поддушовото корито се обработва с регламентирани антибактериални препарати, а стъклените стени на кабини и паравани се обработват с емулсии, способни да премахнат напълно следите от водните пръски и петната от варовик.

Извършваме висококачествено почистване на мозайка в баня, когато подът е покрит с този вид облицовка. Мозайката е с много по-различни характеристики от керамичните плочи, и налага съвсем различни методи на почистване. Там, където е възможно машинно почистване, включваме мощната професионална техника. Трудно достъпните за машините места се обработват ръчно.

Важна част от професионалното почистване на баня е вниманието към тоалетния възел. Тоалетната чиния получава цялото ни внимание, тъй като тя е най-сериозният източник на инфекции и зарази. Почистваме тоалетната отвън и отвътре, включително пластмасовата седалка. Казанчето също се обработва професионално, като при нужда се извършва и премахване на натрупания котлен камък. Вашата баня ще бъде най-чистото място в дома ви, след нашата експертна намеса.

Свържете се с нас за Почистване на баня

Запитване: