Почистване на баня

почистване на баняБаните, в които често се помещава и тоалетната са идеалната среда за развитие на микроби, гъбички и плесени. Тяхното пълно премахване със стандартни домашни методи и средства е невъзможно, ето защо е добре да потърсите професионална фирма Рефрлекс М за почистване на баня. Ние ще се погрижим за санитарното помещение в дома ви поне веднъж месечно. В някои случаи е препоръчително и ежеседмичното хигиенизиране.

Оставете задачата на професионалистите

Смятате, че банята ви е идеално чиста, защото почиствате подовете и стените всяка седмица? Вероятно грешите. В болшинството случаи, когато сме потърсени за да почистим бани, забелязваме сериозни пропуски в най-критичните точки – около и в тоалетните чинии, под мивките, в и около канализационните сифони и къде ли още не.

Банята е възможно най-често омокряното помещение в едно жилище, независимо дали в нея има душ кабина, душ параван или защитна завеса. Всеки път, когато член на домакинството се изкъпе, тя се изпълва с пара, задържаща дълго в помещението при липса на добра вентилация. Парата се отлага по керамичната облицовка и прониква във фугите, оттам ситуацията е ясна – образуване на мухъл, неприятни миризми и грозни тъмни петна по цялата повърхност.

Когато ние се заемем с хигиенизирането на санитарното помещение, далеч не се ограничаваме единствено с почистване на керамичните плочки. Всъщност, облицовките са финалният етап от операцията, защото преди това сме обърнали внимание на фугите между тях, на пространството зад и около санитарното оборудване – мивка, тоалетна чиния, казанче, смесители, корито и стени на душ кабината, огледала, плотове и водопроводни компоненти.

Рефлекс М предлага професионално почистване на баняПоискай оферта

Как действаме?

Преди да пристъпим към същинската работа, ние изготвяме план за действие, въз основа на това, кои сектори се нуждаят от специално внимание. Така например, в току-що ремонтирани помещения извършваме предварително чистене за деликатно премахване на наличния строителен отпадък и прах. Строителните материали са груб абразив, който, неправилно почистен, премахва защитния гланц на плочките и ги уврежда фатално.

По време на следремонтно професионално чистене, във всяка баня, се стараем да премахнем внимателно (без да нанасяме никакви поражения) следите от строителните работи – варови и циментови разтвори по пода и стените, теракол, фугиращи смеси, остатъчен силикон и прах, която винаги обхваща цялото пространство. Първата стъпка от тази операция е „сухото” почистване с меки четки и мощни прахосмукачки. Едва след това включваме в действие машините и професионалните препарати.

Извършвайки основно почистване, екипът ни се концентрира предимно върху фугите между плочките, защото те са най-силно поразени от влагата. Третираме участъците с мощен не-абразивен препарат с антибактериални свойства, за да сме сигурни, че всички микроби са напълно елиминирани. В обработката на стари и сериозни натрупвания на мръсотия, мухъл и петна използваме професионални парочистачки, разграждащи напълно твърдите налепи.

Освен с качествено почистване на фугите между плочките, се заемаме и с основна хигиенизация на душ пространството във всяка една баня. То е следващият по сложност участък в помещението. Поддушовото корито се обработва с регламентирани антибактериални препарати, а стъклените стени на кабини и паравани се третират с емулсии, способни да премахнат напълно следите от водните пръски и петната от варовик.

Всеки компонент в банята  има значение за нас

Гарантираме високо качество при почистване на мозайка, ако подът на дадена баня е покрит с този вид облицовка. Мозайката е с много по-различни характеристики от керамичните плочи и налага съвсем различни методи на действие. Там, където е възможно машинно обработване, включваме мощната професионална техника. Трудно достъпните за машините места се почистват ръчно.

Важна част от професионалното почистване на баня е вниманието към тоалетния възел. Тоалетната чиния получава цялото ни внимание, понеже е сериозен източник на микроби и зарази. Почистваме тоалетната отвън и отвътре, включително пластмасовата седалка. Казанчето също се обработва детайлно. В случай на нужда, се извършва и премахване на натрупания котлен камък. Вашата баня ще бъде най-чистото място в дома ви, след нашата експертна намеса.

Свържете се с нас за Почистване на баня

Запитване: