Почистване на ламинат

Reflex-m за насЛаминираният паркет е сравнително нов вид подова настилка, която е все по-предпочитана както заради това, че се е превърнала в актуална  тенденция в интериорния дизайн, така и заради чудесните си характеристики и многобройни предимства. Той е с отлично съотношение между качество и цена, а освен това се поддържа лесно в безупречно състояние. Предвид масовата му употреба в частни домове и обществени обекти, ние разработихме услугата почистване на ламинат, която изпълняваме със същия педантизъм и внимание, както и останалите операции.

Какво е различното при почистване на ламиниран паркет?

За разлика от стандартния, ламинираният паркет не се нуждае от периодично циклене, лакиране и третиране с терпентин. Хигиенизацията на този вид подова настилка е максимално улеснена, но въпреки това, има специфични изисквания, които трябва да се следват, особено при почистване на ламинат след ремонт, когато неправилните действия могат да причинят издраскване и захабяване, поради свойството на праха и строителните отломки да действат като абразив, върху покритието на ламината.

Рефлекс М предлага професионално почистване на ламинат в София Поискай оферта

Към ламината трябва да се подхожда с внимание, макар че е една от най-устойчивите на механично въздействие настилки. Ламинираният паркет, за разлика от класическия дървен паркет, се дели на различни класове, указващи неговата износоустойчивост. Нашите експерти винаги се съобразяват с вида и класа на настилката, преди да се заемат с професионално почистване на ламинат, за да го съхранят, премахвайки различните замърсители.

Когато почистваме ламинат, ние винаги започваме с обезпрашаване на повърхността, използвайки мощни тримоторни прахосмукачки, способни да се справят успешно дори с по-груб строителен отпадък. Докато ламинатът е максимално устойчив на удар, надраскване и химикали, то влагата може да се окаже проблем, в случай че проникне във фугите на паркета. Раздуването и разместването на плочите е най-често срещаният проблем при обилно омокряне на паркета.

Основната дейност при почистване на ламинат включва забърсването на повърхността с добре подбран препарат, спрямо степента на замърсяване и класа на паркета. При рутинно почистване и поддръжка, почистването се извършва ръчно, когато се касае за по-малка площ и наличие на трудно достъпни за машините места. Прилагаме двустепенен процес, като използваме моп за влажно почистване и моп за полиране, след пълното абсорбиране на влагата.

По-специфична е работата на екипа ни, когато извършваме почистване на ламинат след ремонт. В зависимост от конкретните нужди, използваме еднодискови почистващи машини, с чиято помощ премахваме без остатък лепила и други строителни материали от повърхността на настилката без да премахваме нейното ламинирано покритие. Това запазва подовете ви в отлично състояние в продължение на десетилетия.

Професионалното почистване на ламиниран паркет е подходящо както за жилища, така и за офиси, търговски обекти, заведения и учреждения. С тази услуга отново получавате високо качество на достъпна цена.

Свържете се с нас за Почистване на ламинат

Запитване: