Почистване на мозайка

почистване на мозайкаМозайката си остава актуална подова настилка, отличаваща се с изключителна здравина и непреходност. Нейната богата история я прави предпочитана подова и стенна облицовка и днес за много домове и обществени сгради, въпреки че почистването ѝ изисква специални усилия, методи и средства.

Това ни подтикна да добавим и тази дейност към списъка си с услуги, предлагайки невероятно изгодна за почистване на мозайка цена.

Мозаечните подове се срещат най-често в големите обществени сгради, където са подложени на сериозно замърсяване, а както знаем рутинното почистване в тях съвсем не отговаря на изискванията на тази специфична настилка.

Същото се отнася и за мозайката в домовете – можем да я забележим положена върху тераси, в коридори, бани, кухни и други помещения с висока влажност. Уверяваме ви, че дори ежедневното почистване на мозайка в баня няма да предотврати нейното потъмняване и захабяване.

Рефлекс М предлага професионално почистване на мозайка в София Поискай оферта

При почистване на мозайка, ние използваме специално предназначена за целта почистваща апаратура и професионални препарати. Нашите методи са способни да се справят с всякакви замърсявания, включително най-старите. Компанията ни разполага с добре обучен екип от чистачи, които не просто могат да работят с професионалната апаратура, но и да подберат подходящия метод на почистване спрямо произхода и степента на замърсяване.

Как процедираме?

Стъпките при почистване на подова мозайка се следват стриктно от нашия екип. Преди да преминем към основния процес, ние инспектираме обекта, за да определим кой метод на работа е най-удачно да приложим. Оценяват се както дълготрайните замърсявания и образуваните петна, така и тежките поражения върху настилката, които също се нуждаят от нашето внимание. Инспекцията е важна не само за да можем да ви информираме предварително за цената на услугата, но и за да преценим как е най-добре да процедираме.

Същинската работа включва няколко стъпки:

Премахване на твърдите частици от повърхността на мозайката

Първата стъпка от операцията включва премахване на всички замърсявания под формата на твърди частици. Те се изсмукват с помощта на мощна професионална вакуум машина, като се обработват всички кътчета и ъгли, където се концентрира най-много мръсотия. Справяме се успешно с обезпрашаването, премахвайки не само прах, но и по-груб строителен отпадък.

Имате нужда от почистване на мозайка в София на достъпни цени? Свържете се с нас

Измиване

Мозаечните подове се измиват добре, при нужда два пъти, като се използва подходящ за целта концентрат на прах, който има свойството да разтваря старата мръсотия и да помага за премахването ѝ без остатък. За почистване на стара мозайка с висока степен на замърсяване използваме професионална ротаторна машина, която отлепя дори дълбоко запечатани петна и мръсотия. Трудно достъпните за машината места се обработват ръчно.

Полагане на запечатка

След измиване, мозаечният под се оставя да изсъхне напълно, след което се полага полираща запечатка, която има за цел да предпазва настилката от механични повреди и натрупването на нови замърсявания. Полирането е онази фаза от професионалното почистване на мозайка, която ще осигури блясък и красота на настилката в продължение на десетилетия.

Никога не пропускаме да полираме пода с качествена полираща запечатка, когато извършваме професионално почистване на мозайка след ремонт. Ремонтите са най-големият враг на настилките от естествени материали – дърво, мрамор, каменна мозайка. Строителните материали и инструменти са безпощаден абразив, причиняващ дълбоки драскотини и наранявания на мозайката. След като ги почистим и полираме с професионалните си препарати, подовете връщат мигновено първоначалния си блясък и по-важното – го запазват.

Свържете се с нас за Почистване на мозайка

Запитване: