Почистване на теракот

Теракотът е предпочитана санитарна облицовка, поради отличните си характеристики, естетическа стойност и възможност да се поддържа идеална хигиена в конкретното помещение. Тя се използва масово в жилища, търговски обекти, производствени предприятия, болници, обществени кухни, заведения и ресторанти. Услугата почистване на теракот е подходяща за всички, които искат да върнат първоначалния облик на подовите и стенни облицовки, но не разполагат с времето, средствата и познанията да го постигнат сами.

Защо е необходимо професионално отношение към теракотените подови настилки?

абонаментно почистване на входовеМежду теракот и гранитогрес има известни прилики, но това са два коренно различни материала с индивидуални характеристики и свойства.

За разлика от гранитогреса, теракотът е мек и не особено устойчив на нараняване материал, което означава, че може да бъде лесно наранен както при използване, така и при неправилно почистване.

Теракотът се състои от няколко пласта и има по-висока влагоабсорбираща способност – над 0.2%. Най-голям проблем при облицовките от този вид е замърсяването и захабяването на фугите. Състоянието се влошава драстично по време на ремонти, което налага специфичен метод на почистване и включване в действие на тежката артилерия – професионалната техника. Ние предлагаме и почистване на теракот след ремонт, за ви предпазим от фатално повреждане на скъпата облицовка.

Рефлекс М предлага професионално почистване на теракот в София Поискай оферта

Как действаме?

При почистване на теракот следваме няколко последователни стъпки. Първа в битката с мръсотията се включва мощната ни прахосмукачка, способна да се справи дори с по-груб и голям като количество строителен отпадък. Следващият етап включва почистване на фугите с пластмасова четка, последвано от повторна машинна обработка с подходящите накрайници.

За да почистим идеално дори стари и упорити замърсявания, ние използваме специални концентрирани разтвори на алкална, неутрална или киселинна основа, в зависимост от вида и степента на замърсяване. Настилките – подове и стенни облицовки се обработват с еднодискова машина, премахваща напълно дори старите и упорити петна. Разтворената мръсотия и остатъчната течност се поемат от професионална водосмукачка до пълното подсушаване на теракота.

Задължителен етап при почистване на теракот е нанасянето на полиращ препарат, който притежава свойството да образува лек филм върху настилката, като по този начин я предпазва от последващо надраскване, замърсяване и захабяване. Полиращият препарат е устойчив на триене, което е идеално решение за обществени, търговски и производствени сгради и помещения.

Сходна процедура се следва и при почистване на теракот след ремонт, като в този случай се вземат предвид вида и количеството полепнал на повърхността строителен отпадък. Оценката на замърсяването ни позволява да изберем правилно както вида на препаратите, с които ще почистим, така и методите на действие – машинно, ръчно или комбинирано. Теракотът се поддържа лесно, но за качественото му почистване е редно да се обърнете към нас – професионалистите.

Професионалното почистване на подови и стенни облицовки от теракот е добре да се прави поне веднъж годишно.

Свържете се с нас за Почистване на теракот

Запитване: