Колко струва професионалното пране на дивани в София?

Основен ремонт, бурно парти, освобождаване на квартира – все мероприятия, които налагат основно почистване на жилището, в това число и изпиране на меката мебел. Тъй като е най-логично за тази дейност да потърсите услугите на професионална фирма, вероятно се питате колко струва професионалното пране на дивани в София?

Професионалното почистване отдавна не е лукс, а удобство, от което все повече столични семейства се възползват. Разбира се, цената на качествените услуги не е символична, но на база високото качество на крайния резултат и спестените време, усилия и нерви, тя всъщност се оказва много разумна.

В този материал ще разгледаме цените, които професионалните почистващи фирми предлагат за пране на дивани в София. Уточняваме, че стойността на услугата е ориентировъчна и представлява средната стойност за тази дейност при болшинството фирми. Крайната сума, която ще трябва да заплатите се определя от степента на замърсяване, вида на дамаските, методите и машините, които се използват.

Универсални цени

Различните фирми изготвят своя ценоразпис по различен начин. Докато някои таксуват на брой седящи места, то други имат фиксирани цени за диван двойка, тройка или ъглов. Част от фирмите образуват ценоразписа си на линеен метър, докато други имат твърди тарифи за пране след ремонт, при пролетно почистване, премахване на петна и т.н. На практика няма универсални цени при професионалното почистване в столицата. Всяка фирма определя цената на база вложените в работата средства и стойността на физическия труд.

Диван двойка

Изпирането на диван двойка ще ви коства средно между 20 и 25 лв при фирмите с твърди тарифи, но може да ви струва и само 12 лв при чистачите, определили цена 6 лв за брой седящи места. Последната тарифа логично буди съмнение, тъй като е нереално ниска за основно изпиране на диван с добра професионална апаратура.

Диван тройка

Професионалното пране на дивани в София за диван тип тройка варира в диапазона 30-35 лв при различните фирми. В цената е включено почистване с прахосмукачка, както и ръчно почистване на дървените и металните орнаменти (когато има такива). В стойността на услугата влиза и основната дейност – изпирането, като то може да се изпълни ръчно или машинно, в зависимост от желанието на клиента и вида на материята, от която е изработена дамаската.

Кухненски ъгъл

Стойността за основно почистване на кухненски ъгли с изпиране на тапицерията се движи в диапазона 40 – 45 лева. Тук тарифата е фиксирана и не се определя от площта, подлежаща на почистване. Имайте предвид, че кухненските мебели са често най-замърсените и трудни за почистване. Парата и мазнините, полепнали по дамаските се премахват успешно само с качествени професионални методи и средства.

Холов ъгъл

За пране на дивани в София от типа холов ъгъл ще трябва да се разделите с около 50-60 лева. Цената може да нарасне, ако се налага професионално премахване на упорити петна или прах и груби частици от строителни материали, каквито се събират при сериозни ремонти. Изпирането на ъгловия холов диван е по-скъпо, поради по-голямата площ меки участъци, нуждаещи се от професионална машинна обработка.

Изпиране на декоративни възглавнички

Към цените за пране на дивани в София можем да добавим и стойността на допълнителните дейности. Ако желаете да бъдат изпрани и декоративните възглавнички, които са част от меката мебел в дома ви, ще трябва да доплатите допълнително за тази услуга. Цената тук е фиксирана за брой компоненти и върви средно около 5 лв на изделие.