Пране на килими в София

Килимите са изключително меки на допир. Разнообразието в предлаганите цветове и шарки е огромно. Всеки може да подбере такъв килим, който да съответства на съответния интериор.  Меката подова настилка се вписва чудесно във всяка стая и коридор. Някои офиси предпочитат да заменят грубия мокет с изящен килим. Но подобно на мокетната настилка и килимът се поддава изключително лесно на замърсяване. Едва ли някои би се замислил, защо услугата пране на килими доби така широка популярност. Когато почистването на подовата настилка се извършва от професионална почистваща фирма, резултатът е видим с просто око.

професионално почистване на килимиПочистването и прането на килимите е необходимост, която се налага при съжителството на повече хора, малки деца и домашни любимци. Материята, която се използва за изработка на меката постелка може да бъде памук, вълна или друга текстилна комбинация. Видът не оказва значение за нивото на замърсяване и зацапване. Ако не се предприеме своевременно почистване, килимът ще се превърне в място за развитие на микроби и мръсотия. При извършването на почистване на килими се взема предвид техният вид, големина, материя за изработка и ниво на замърсеност. Някои хора предпочитат да носят килимите си за пране на автомивки.

Това не е удачно решение. Оставете компетентните лица в света на автомобилите да вършат своята работа и позволете на нашия екип да разгърне дейността си. При извършване на пране на килими се използват различни видове шампоани и четки. В зависимост от степента на замърсяване, нашият екип използва прахосмукачки за професионални цели и еднодискови и вакуумни машини за пране. След като килимът бъде изпран, той се подлага на внимателен преглед за наличие на петна. Ако се открият, те се третират допълнително с по – силни препарати. Минималният период за пране на меките подови настилки, за да се поддържат в добро състояние, е поне  веднъж на шест месеца.

Процедурата по пране на килими завършва с професионално подсушаване. Меката подова настилка възвръща първоначалните си цветове, а Вие се радвате на свежестта и уюта на своя дом.

Рефлекс М предлага професионално пране на килими Поискай оферта

Защо е нужно особено внимание към килима?

Качественият килим се замърсява не по-малко от евтината му разновидност. Разликата тук се състои в това дали сме склонни да влошим фатално визията на скъпото изделие, така както бихме били петимни да погубим килима, закупен от някой пазар на символична цена. Когато сме вложили немалко средства в една красива подова настилка обикновено искаме да я виждаме в пълния ѝ блясък в продължение на дълги години.

Когато скъпият килим се замърси, не бива да предприемаме самостоятелни действия по неговото почистване . Правилното решение е да се обърнем към професионалните фирми за пране на килими в София, които ще ни предложат не само качествена услуга, но и добра цена. В противен случай рискуваме или само да разнесем натрупаната мръсотия, ако използваме некачествен препарат или да влошим драстично неговото състояние, в случай че използваме силни химикали, които ще доведат до избеляване на цветовете и загрубяване на меката настилка.

Килимът не е дреха, която можем просто да пъхнем в пералнята. Най-често това са тежки и големи като размер настилки, които трябва да се изперат на място. С малко разум ще разберем, че трябва да повикаме фирма за пране на килими, която да почисти изделията на място. Най-често се прилага машинно пране на килими с последващо подсушаване, което ще предпази твърдия под от влагата.

Когато килимите са по-компактни и леки можем да ги поверим на фирма, извършваща пране на килими от врата до врата. Същото се отнася и за мокетните пътеки, с които застиламе коридорите и стълбищата, като особено вторите е трудно да се изперат на място – те трябва да се положат на равна повърхност, върху която да се почистят равномерно.

Защо да се доверите на Рефлекс М при нужда от почистване на килими?

Ние от Рефлекс М работим бързо, прецизно и отговорно. На нас спокойно можете да се доверите, когато търсите професионално пране на килими на достъпна цена. Работейки с различни като размер и вид на тъканите подови настилки, ние предлагаме качествено пране на килими на цени, отговарящи на извършената работа, сложността на операцията и използваната професионална техника.

Можем да се заемем с дълбоко проникващо пране на килими на място, както и да извършим операцията на наша територия, в случай, че в дома ви тече ремонт или почистването е неудачно и невъзможно. Наличието на малки деца и възрастни болни хора често е пречка да извършим професионално почистване на килими по домовете. За тези случаи сме разработили услугата пране на килими с безплатен транспорт, която е част от изгодната ни ценова листа.

Ние се занимаваме с професионално пране на килими и мокети и постоянно усъвършенстваме тази част от нашата дейност, добавяйки все по-модерни професионални машини в операцията и методи на почистване, съобразени с нарастващите изисквания на модерните хора. Ние не работим с токсични и неприятно миришещи препарати. Предлагаме съвременно еко пране на килими, подходящо за помещения, обитавани от деца, домашни любимци и болни хора.

Екипът, който ще се заеме с тази задача е преминал специална професионална подготовка. Нашите хигиенисти подлежат на инструктаж за правилно управление на професионалните машини, което гарантира както тяхната безопасност, така и запазване качеството на вашите подови настилки.

Ние сме една от водещите компании за професионално почистване на територията на столицата и региона. Услугата почистване на килими в София е много по-търсена, отколкото предполагате и от нея се възползват не само големи корпоративни клиенти, но и обикновени собственици на жилища, които знаят, че килимите заслужават специално внимание.

Мръсните подови настилки влошават обстановката, в която живеете. Дори при ежедневно почистване на килими и мокети с прахосмукачка, в даден момент става неизбежно тяхното изпиране. Не се опитвайте да го правите сами, особено ако държите на красивата и скъпа настилка. Доверявайки се на нас, килимите ви ще бъдат меки, идеално чисти, с ярки цветове и приятен аромат.

Имате нужда от почистване на килими в София на достъпни цени? Свържете се с нас

Хигиената е идеална само когато са чисти и килимите

Забърсали сте праха, измили сте прозорците и подовете, почистили сте с прахосмукачка, но килимът е мръсен? Това обезсмисля всичките ви усилия, защото от красивата някога подова постелка се носи неприятна миризма, а петната личат отдалече. Ние ви предлагаме висококачествено професионално пране на килими на достъпна цена, за да можете смело да заявите, че в дома ви царят идеална свежест и чистота.

Освен супер изгодните ни цени, със сигурност ще ви очароват и различните опции, които предлагаме при тази наша дейност. Освен професионално почистване на килими по домовете, ние предлагаме също пране на килими София от врата до врата, което означава, че меката ви подова настилка ще бъде изпрана на наш терен, и ще ви бъде върната идеално чиста и напълно суха. Не бива да се притеснявате, че това ще оскъпи излишно услугата, защото ние предлагаме необходимия за извъндомашно пране на килими безплатен транспорт.

Кога почистването на килима на място е неудачно?

Професионалното пране на килими на място е не винаги удачното решение, особено ако се налага мокро изпиране на настилките. Когато килимът е поставен върху твърда настилка, която не търпи намокряне, е по-добре той да бъде изнесен от помещението и почистен на друго място. Ние препоръчваме този вариант, когато подовете са деликатни или под килима е поставен мокет. Извършваме професионално пране на килими София – Младост и Люлин, като вземането и връщането на постелката е изцяло за наша сметка.

Изпирането на място е крайно неподходящо за обществени сгради и бизнес помещения, в които кипи непрекъснат живот. За да не си пречим взаимно и забавяме процеса по хигиенизация, ние ви предлагаме едно оптимално решение, което същевременно е и супер изгодно. Ние няма да пречим на вашата работа и да безпокоим вашите клиенти, извършвайки на място машинно пране на килими. Разполагаме с нужната техническа база да го направим там, където никой няма да търпи неудобства и да страда.

Професионалното пране на килими в София е удачно да се извърши на наш терен, когато в дома ви съжителстват малки деца, болни възрастни хора и домашни любимци. Тази опция е единственият възможен вариант за медицински заведения с лежащо болни хора, за детски градини, училища и хотели. Постарали сме се да разработим услугата така, че в нито една сграда, обект или дом да не се променя ритъмът на живот, понеже се извършва машинно изпиране на килимите.

Предлагаме не само ниски цени, но и удобни варианти

Ние сме предпочитана фирма за пране на килими, защото предлагаме варианти, съобразени с нуждите на нашите клиенти. Когато дълбокото екстракторно изпиране е нежелано или неудачно, ние имаме пълната готовност да извършим висококачествено сухо пране на килими на място. Тази процедура се изпълнява отново с най-добрата професионална техника и почистващи препарати, като резултатите са отново отлични – такива, каквито очаквате да бъдат.

Сухото изпиране е добра алтернатива, когато килимът лежи върху дървен паркет, мокет или друга настилка, която не търпи намокряне. При този метод килимът се обработва повърхностно, а не в дълбочина, с цел да се предпази деликатната материя от повреждане. Този метод на изпиране се прилага при слабо замърсени материи и основно с цел освежаване.

Цени за почистване и изпиране на килими

Цените за почистване и изпиране на килими се формират на база площ на килима, вид на материята, начин на почистване и степен на замърсяване. Големината на килимите има значение при определяне на цената, но тя не е единственият фактор за стойността на услугата. Процедурата по почистване на килим може да се оскъпи, когато става въпрос за деликатни материи, нуждаещи се от специални методи, технически арсенал и препарати.

Когато се касае за упорити и стари петна, това затруднява сериозно нашата работа, и напълно логично добавя към стойността на операцията. Въпреки това, ние сме се постарали да предложим възможно най-ниските за качествено пране на килими цени, от които спокойно могат да се възползват всички частни и бизнес клиенти в столицата. Разполагаме с достатъчно голям екип, за да се отзовем на място веднага щом ни повикате.

Почистване на килими в София, извършено с най-модерната професионална техника можете да поръчате при всяко пролетно почистване или при нужда. Ремонти, партита, отглеждане на домашни любимци и малки деца – това са все причини да поверите килимите си на нас, знаейки че ще постигнете онази степен на чистота, нужна за приятна, здравословна и луксозна атмосфера.

Свържете се с нас за Пране на килими в София

Запитване: