Пране и почистване на матраци

Процедурата по пране на матраци трябва да се извършва най–малко два пъти в годината. Матракът е място на развитие на всякакви микроби и акари. Прахта се натрупва в гънките му изключително бързо и лесно. Неподдържането на чистотата на матрака се оказва решаващ фактор за развитието на дихателни алергии и засилването на астматични пристъпи.

Грижите, които всеки от нас може да полага за чистотата на своя матрак включват периодичното му изнасяне на слънце, смяна и пране на протектора и изтупването на прахта. Но тези грижи са далеч недостатъчни, когато се говори за изпиране на матрака. За извършване на тази процедура се препоръчва да се свържите с професионална почистваща фирма.

Почистване на матрак от Рефлекс М

почистване с прахосмукачкаСпециалистите работещи в Рефлекс М са с дългогодишен опит в прането на матраци като гарантират безкомпромисно качество и обръщане на внимание на всеки детайл. Качеството, което ще получите доверявайки се на професионалисти ще е в пъти по-добро от това, което бихте постигнали сами.

При изпирането на матрака, специалистите си служат единствено с професионални машини и почистващи препарати. След като матракът изпран, се предполага, че той ще бъде напълно чист и сух след само около 4 – 10 часа.

Процедури по пране на матрак

Почистващата процедура започва с изсмукването на праха с помощта на специална прахосмукачка. Силата и е достатъчна, за да изсмуче появилите се акари без да нарани текстилната повърхност на матрака.

Следващата стъпка в процеса по пране на матраци е същинското изпиране. То трябва да бъде извършено от професионален екип, тъй като се смята, че изпирането с подръчни средства ще доведе до замазване на повърхността му, а понякога дори и до невъзможност за отстраняване на некомпетентно третираните петна, дори и от професионалисти.

Следващи стъпки при почистването

От тук нататък следват няколко прости, но изключително важни стъпки при цялостната процедура. Те са критични за качеството на крайната работа и никога не бива да бъдат пренебрегвани.

Какво следва?

  • Определяне на материала на матрака;
  • Каква текстилната повърхност, която ще се почиства;
  • Взимане предвид степента на замърсяване;
  • Избор на препарат за изпиране на матрака.

Оттук-нататък с помощта на специална струйка се впръсква почистващ препарат в матрака. Оставя се да подейства за определен период от време. След това се използва водосмукачка, която изсмуква препарата заедно с отделената мръсотия.

Защо да избера Рефлекс М София?

Редовното пране на матраци ще защити дома от появата на акари и други вредни насекоми. Професионалното почистване ще ви спести време и усилия. Резултатът е видим с просто око, като ще можете след процедурата да се насладите на един по-спокоен и добър сън.

Рефлекс М е специализирана в почистването и винаги се стараем да донесем свежест и уют във всеки един дом в София. Освен всичко това, предлагаме и напълно приемливи цени за услугата по пране на матраци.

Рефлекс М предлага професионално пране на матраци Поискай оферта

Защо не бива да опитвате сами да перете матрака?

Нека не се заблуждаваме – качествените матраци не са никак евтини, а вие вероятно държите на своя комфорт и сте закупили модерни ортопедични изделия от най-висок клас. Да опитате да извършите любителско почистване на матрак е все едно да се опитате сами да поправите скъпата си кола или битова електроника. Вероятността да нанесете непоправими поражения е голяма.

Захващайки се сами с тази задача е възможно да допуснете следните грешки:

  • Да нараните тъканите и да разкъсате финото покритие;
  • Да намокрите обилно матрака, с което да го деформирате фатално;
  • Да разнесете мръсотията без да можете да я премахнете напълно;
  • Да оставите трайна неприятна миризма, представляваща комбинация от мръсотия и почистващи химикали.

Почиствайки сами матрака на вашето легло, вие на първо място не можете да достигнете такава дълбочина, каквато се постига с професионална апаратура. Действайки единствено на повърхността, вие няма да успеете да премахнете вредните микроорганизми, които вероятно са се развили в сърцевината на изделието.

Използвайки нашата професионална услуга, вие получавате дълбоко и прецизно почистване на матраци, съобразено с вида на материалите, използвани за тяхното производство. Нашият екип от професионалисти следва строго регламентирана процедура при обработката на всяко изделие, така че материите – вътрешни и тези на покритията да запазят своята цялост и функционалност след професионалното изпиране.

Подборът на препаратите, с които изпираме матраците е от ключово значение както за качеството на извършеното почистване, така и за съхранение на тъканите, които в повечето случаи са изключително деликатни и скъпи. Професионалните препарати, от друга страна имат свойството да унищожават напълно всички болестотворни микроорганизми, които с времето са се развили в ядрото на матрака.

Защо да се доверите на Рефлекс М за изпиране на матраците във вашия дом?

Ако държите на своето здраве и това на своите близки, определено ще потърсите добра професионална фирма, а ние смело можем да се причислим към най-добрите фирми за почистване на матраци в София, като репутацията ни се потвърждава от големия брой хора, станали редовни клиенти на нашата фирма, след използване на еднократна услуга.

Технологията, която прилагаме при изпиране на матраци, използвайки най-модерната професионална техника ни позволява да предложим услуга на много високо ниво и на цени, изцяло съобразени с финансовите възможности на всички наши клиенти. Тази услуга не е лукс, който могат да си позволят само шепа потребители с добри финансови възможности, а удобство, от което могат да се възползват абсолютно всички хора, за които идеалната чистота е от огромно значение.

При пране на матраци, ние влагаме не по-малко знания и умения, така че да задоволим дори най-високите потребителски изисквания. Скъпият матрак заслужава специално внимание, както и стандартното бюджетно изделие, разбира се. Ние няма да ви ощетим финансово, предлагайки професионална услуга, а напротив – ще ви помогнем да удължите живота на матраците в дома си, така че да не се налага да ги подменяте още дълги години.

Избирайки Рефлекс М, вие избирате доверен партньор, на който можете смело да поверите дори най-скъпите и деликатни части от своето обзавеждане. Ние се отнасяме максимално отговорно и с внимание към дори най-дребните детайли. За нас, вашето имущество е изключително ценно и ние ще го докажем с професионалното си отношение.

Имате нужда от почистване на матраци в София на достъпни цени? Свържете се с нас

За кого е най-подходяща тази услуга?

Създавайки услугата почистване на матраци София, ние взехме под внимание нуждите на широк кръг потребители. Професионално отношение към матраците е нужно винаги и навсякъде, но то е от ключово значение за определени места и специфични ситуации, когато леглото, заедно с мекия матрак са изложени на интензивно използване и извънредно замърсяване. От тази наша дейност могат да се възползват:

Хотелски комплекси и къщи за гости

 Местата за платено нощуване се нуждаят най-много от редовно професионално пране на матраци в София. В хотелите редовната смяна на спалното бельо е крайно недостатъчна мярка за поддържане на безупречна хигиена. Там е редно и самите матраци да се почистват в дълбочина, при това периодично. Едва ли бихте желали да отседнете в скъп хотел и да спите върху матрак, който излъчва неприятна миризма и е покрит с прах и петна с различен произход.

Медицински заведения и детски градини

Местата със солидна леглова база като цяло се нуждаят от редовно професионално почистване на матраци, но най-нужно е то в заведенията, в които има лежащо болни и малки деца. Матраците на тези места са подложени не само на интензивно замърсяване, но и на намокряне с различни течности – включително телесни. В последния случай почистването трябва да включва дълбоко екстракторно изпиране с препарат и подсушаване за по-бързо привеждане на матрака в използваемо състояние.

Когато влагата е била постоянен спътник на матрака, на повърхността и във вътрешността му се образува мухъл. Плесените са нежелани не само заради неприятната си натрапчива миризма, но и заради силно токсичното си въздействие върху хората и домашните им любимци. Мухълът в матрака е нещо, срещу което сте абсолютно безсилни, а това ви изправя пред две възможни решения – нов матрак или професионално почистване.

Услугата почистване на матрак от мухъл е разработена специално за семейства с малки деца и болно лежащи хора, както и за заведения, в които те са постоянни обитатели. Ние използваме професионална екстракторна техника и специални почистващи препарати, които премахват без остатък плесените и неприятните им миризми по цялата повърхност и в ядрото на матраците.

Почистваме всички марки, модели и видове матраци

Услугата почистване на матрак покрива абсолютно всички видове матраци, в това число и старите пружинни матраци с дървена рамка. Поръчвайки тази услуга, няма да чуете от нас „не обработваме този тип матраци”. Действаме умело, съобразявайки методите на почистване с вида на покритието и сърцевината на изделието. Извършваме екстракторно пране на матрак, както при почистване на килими и мека мебел, тъй като този метод дава винаги безупречни като качество резултати.

 

Свържете се с нас за Пране и почистване на матраци

Запитване: