Пране и почистване на мека мебел

Меката мебел внася разкош, комфорт и удобство както в дома, така и на работното мястно. За да запазите първоначалния вид на вашите кресла, дивани и
фотьойли, екипът на  почистваща фирма „Рефлекс М“ Ви препоръчва да използвате поне веднъж всяка година услугата пране на мека мебел. Благодарение на нея и усилията на нашите специалисти, Вашето обзавеждане ще запази свежият си изглед и цветовете си. При прането на меката мебел дори най – упоритите петна от мастило, сок или вино могат да бъдат успешно премахнати.

За изпирането на меката мебел в дома и офиса не се доверявайте на непрофесионалисти. Пораженията, които могат да бъдат нанесени върху мебелите не са едно или две. Некачествените почистващи препарати нарушават повърхността на тапицерията. Понякога петното може да бъде безвъзвратно запечатано във дамаската и да не може да се отстрани дори и след професионална намеса от фирма за почистване в София. За да избегнете смяна на дамаската, доверете се на нашите професионалисти, които ще извършват пране на мека мебел, без значение от размерите и степента на замърсяване. Всеки професионалист в областта на професионалното почистване знае, че успешният резултат от дейността зависи от съобразяването на използваните препарати с повърхността, която се подлага на третиране.

Ние сме наясно с това. За това използваме различни препарати и почистващо оборудване, когато третираме мебели, покрити с текстилна материя и такива, които са покрити с кожа. За процеса на почистване са необходими професионален препарат и машина, които няма да повредят тапицерията. Гаранция за изкарване и на най – упоритите петна е тяхното разтваряне с препарат. Нашият екип си служи с евстрактор, с чиято помощ премахва от меката мебел вече третираното петно. Ако след завършване на почистващата процедура се открият следи от петна и други замърсявания, екипът на почистваща фирма Рефлекс М прилага допулнително третиране с препарати, които щадят меката мебел, но са безкомпромисни към мръсотията.

Професионалната почистваща фирма извършва своята дейност с грижа към своите клиенти. Извършваното  от нас пране на мека мебел се осъществява в съответствие с всички правила за запазване на Вашето здраве, както и цветовете и красотата на Вашите мебели.

Кога е неизбежно професионалното изпиране на меката мебел?

Колкото и добре да поддържате хигиена в дома си, има случаи, когато професионалното пране на мека мебел е неизбежно. Изпирането на диваните и фотьойлите в дълбочина е добре да се извършва професионално поне веднъж годишно, но дори да не сте привърженици на тази теория има няколко ситуации, които ще ви принудят да потърсите професионална помощ, ако искате мебелите ви да бъдат чисти. Това са:

След ремонт

Само човек, който никога не е подлагал жилището си на ремонт не знае колко неизбежно е качественото почистване на мека мебел. Дори да сте покрили плътно мебелите с опаковъчно фолио, ще се изненадате колко много прах и строителен отпадък са успели да проникнат до дамаските на диваните, креслата и другите части от обзавеждането.

Като една от утвърдените фирми за почистване на мека мебел в София, можем да потвърдим, че тази услуга се търси най-много от клиенти, чийто дом току що е бил ремонтиран. След края на ремонта визията на дома ви е изцяло обновена и е съвсем логично да поискате да започнете да обитавате дома си ‘’на чисто’’ – в буквалния смисъл.

Ако можете сами да почистите твърдите настилки и мебели, то диваните, канапетата, кухненските ъгли и фотьойлите се нуждаят от професионален подход. Имате нужда от фирма, която да извърши качествено професионално пране на мека мебел на изгодни цени, защото след ремонт средствата обикновено са изчерпани.

При отглеждане на малки деца и домашни любимци

Децата и домашните любимци носят най-много радост в един дом, но в същото време цапат най-много. Домашно отглежданите животинчета оставят косми, а често и доста по-неприятни ‘’подаръци’’, които проникват в дълбочината на меката мебел и освен неприятни петна, ни напомнят за себе си с дълготрайната си натрапчива миризма.

Малките деца оставят не по-малко неприятни изненади – остатъци от храна и напитки, а също и петна от мастило и флумастри, които не могат да се премахнат с нито едно конвенционално средство за почистване. Ако отглеждате своите деца заедно с домашен любимец, то услугата професионално пране на мека мебел в София ще ви бъде много полезна и със сигурност ще се налага да я ползвате по-често от останалите ни клиенти.

След партита

Едно лудо парти може да остави незабравими спомени – включително върху вашите мебели. Купоните с приятели почти винаги изискват професионалната намеса на добра фирма за почистване, като най-засегнати обикновено са меката мебел и меките подови настилки. Ако не желаете празникът да се отрази зле на изисканата обстановка в дома ви, то обезателно трябва да ни потърсите в най-кратки срокове. Важно е да знаете, че петна от вино и някои видове храни се премахват по-лесно преди да са престояли дълго върху дамаските.

Много наши клиенти са достатъчно далновидни, така че държат под ръка нашите фирмени телефони винаги когато планират домашно парти. Възможно е купонът да премине без инциденти, така че да не се налага професионално пране на мебели с меко покритие, но опитът ни показва, че това рядко се случва.

Освобождаване на квартира

Когато напускате жилище, което сте обитавали под наем е редно да го оставите в отлично състояние, като това означава и мебелите, с които е било обзаведено жилището да бъдат в пълна изправност и идеално чисти. Много наемодатели са включили това условие със специална клауза в договора, който сключват със своите наематели. При неизпълнение обикновено се дължат финансови компенсации, така че не си мислете, че ще спестите пари, ако освободите квартирата в неприемлив за хазяина вид.

Всеки наемател, който се нуждае от качествено професионално пране на дивани в София може спокойно да се обърне към нас, защото ние се отзоваваме в най-кратки срокове и действаме експедитивно и качествено. Нашите цени са съобразени с вашите възможности, така че различни потребителски групи да могат да си позволят дълбоко и идеално извършено почистване на диван, след който тапицериите са чисти, цветовете още по-ярки, а уханието в стаята – изключително приятно.