Пране и почистване на мокет

Мокетът е една от най – често избираните меки повърхности за наст илане на пода на дома или офиса. Разнообразието на модели и цветове превръщат настилката в чест избор, когато се търси добър външен вид на помещението и практичност. Но въпреки предимсвата си, мокетната настилка притежава и своите недостатъци. Най – главният от тях е лесното и бързо зацапване. По  тази причина процедурата пране на мокет  трябва да се предприема по – често. Всеизвестен факт е, че мокетът задържа повече прах, от която и да е друга твърда подова настилка. Прахта е причинител на множество алергии.

Пране на мокетМокетът може да бъде почистен на няколко етапа. Нашият екип ще започне с прахосмучене с професионална машина.  Прането на мокета се извършва в съответствие с неговия  вид и степен на замърсяване. Професионалният ни екип разполага със специални препарати за дезинфекция и премахване на упорити петна. В зависимост от степента на замърсяване, извършването на пране на мокети може да бъде провеждано по три начина. За настилки, които са замърсени със сериозни петна се употребяват еднодискови машини с пара и водосмукачки. Мокетите, чието замърсяване е от средна степен се подлагат на третиране отново с еднодискови машини и водосмукачки. За настилки, които не са чак толкова замърсени, а се цели по – скоро освежаване се използва метод на впръскване на почистващия препарат и последващо подсушаване. В дейността почистване на мокети се включват професионални шампоани и препарати, които не разплитат повърхността на настилката.

При завършване на процедурата по пране на мокети, нашият екип прави последен оглед на настилката. Ако се установи наличието на упорити петна, които са преминали обработката с професионалните средства и препарати, експертите третират почистваната повърхност допълнително с други препарати. Всички използвани средства за пране са доказано не токсични и не причиняват алергии.

Защо е толкова важно да се извърши професионално почистване на мокета?

Всеки дом има собствен маниер, по който се извършва почистването и навсякъде степента на хигиена е различна. Докато в един дом можем да открием перфектен блясък и чистота, то в друг хигиената може да бъде сериозно занемарена. Когато едно жилище не се почиства редовно и качествено обстановката става не само неприятна, но и доста опасна за здравето на обитателите. Един от начините да обезопасим дома си е професионалното пране на мокет.

Поради своята специфична структура, мокетът има свойството да задържа прах, в който много лесно се развиват болестотворни микроорганизми. Акарите са доказан причинител на респираторни заболявания и много често именно те са причината за развитието на алергиите, измъчващи огромна част от населението на Земята.

Най-лесният начин да избегнем този риск е да изхвърлим завинаги мокета, заменяйки го с по-лесна за почистване твърда подова настилка. Мокетът, обаче има предимството да създава невероятен уют и тишина във всяко помещение, което е ключова причина да продължаваме да го използваме.

Рефлекс М предлага професионално пране на мокети Поискай оферта

Колкото и редовно и качествено да чистим мокетите у дома, трудно бихме могли с конвенционалните почистващи машини и препарати да премахнем напълно микробите, развиващи се във вътрешността на мъхестата настилка. Ако пък отглеждаме малки деца и домашни любимци, нуждата от редовно и качествено почистване на мокет става не само по-голяма, но и неизбежна – малките двуноги и четириноги палавници цапат повече, отколкото бихме желали.

Защо да повикаме на помощ професионалистите?

Професионалните фирми за почистване са създадени не само защото хората не желаят или нямат време да почистят своите домове. Ние от Рефлекс М поддържаме своята дългогодишна дейност, именно защото хората имат нужда от нашите услуги. Когато става дума за перфектно извършено пране на мокети, знаем, че това означава професионално изпълнена операция. Колкото и упорито да опитвате, сами не бихте могли да почистите меката настилка така прецизно и в дълбочина, както бихме го направили ние.

Основно предимство на нас – професионалистите е, че разполагаме с професионална техника, създадена специално за дълбоко изпиране на меки подови настилки. Рефлекс М е сред най-търсените фирми за почистване на мокети в София именно защото използваме модерна и ефективна апаратура. Услугата по пране на мокети се извършва на много изгодна цена, а в същото време резултатите са способни да смаят дори най-големите скептици.

Нашата неуморна армия от хигиенисти е винаги готова да се отзове на помощ, когато става въпрос за пране на мокети в София. Нашата фирма има специално разработен план за действие във всяка ситуация, включващ:

  • Предварителна консултация;
  • Анализ на степента на замърсяване и избор на метод на почистване;
  • Посещение на екипа в дома на клиента и изпълнение на предварително договорената операция.

Рефлекс М извършва както частично почистване на мокети – средно замърсени или такива с упорити петна, така и цялостно и задълбочено машинно пране на мокети по домовете, използвайки нужните за целта почистващи машини и професионални препарати. Вниманието към всеки детайл при изпълнение на задачата при нас е гарантирано, както и перфектната комуникация с всеки клиент и разбира се, изгодните цени.

Не позволявайте домът ви да се превърне в заплаха за вас и любимите ви хора. Той трябва да бъде убежище, предлагащо чиста и приятна среда, в което да се чувствате напълно сигурни и спокойни. Качественото почистване на меките подови настилки е възможно само ако се извърши професионално, особено когато става въпрос за голямо по площ жилище, нуждаещо се от особено внимание.

Към Рефлекс М можете да се обърнете за помощ след ремонти, когато прахът и мръсотията са проникнали дълбоко в сърцевината на мокета, както и през всеки по-топъл сезон, когато дълбокото изпиране е удачно и възможно. Екипът на фирмата ни е перфектно обучен и добре въоръжен с подходящите оръжия, пред които акарите, космите, урината и изпражненията на домашните ви любимци нямат абсолютно никакъв шанс за оцеляване.

Имате нужда от почистване на мокети в София на достъпни цени? Свържете се с нас

Защо да поверите мокетите точно на нас?

Като една от утвърдените столични фирми, ние имаме дългогодишен опит в професионалното почистване на мокети в София – неслучайно сме и едни от най-предпочитаните. Ние сме напълно уверени, че успехът ни се основа на няколко солидни принципа, които следваме постоянно и с ентусиазъм. При почистване на вашите мокети, ние гарантираме:

  • Внимание към всеки детайл и грижа към деликатните материи с гарантирано удовлетворение от крайния резултат;
  • Готовност да се отзовем на вашето повикване в максимално кратки срокове;
  • Почистване с висок клас професионално оборудване, за което няма невъзможни за премахване замърсявания;
  • Използване на висококвалифициран екип – никога не използваме подизпълнители;
  • Широк географски обхват – покриваме цялата територия на столицата.

Има много причини, поради които ние от Рефлекс М сме предпочитана фирма за пране на мокети по домовете. Една от тях е специалният екстракторен метод на изпиране на подовите настилки с гореща вода, при който премахваме дори най-упоритите замърсявания, без да повреждаме настилката отдолу.

Нашият метод на пране на мокет включва впръскване на гореща, мека вода и специална почистваща емулсия, които разтварят бързо мръсотията и улесняват нейното премахване, без грубо абразивно четкане или други агресивни методи, повреждащи повърхността на мокета. При този метод на изпиране, времето за изсъхване на мокетите е съкратено максимално, тъй като професионалните ни машини изсмукват до 95% от влагата, без наличие на сапунен остатък.

Обръщайки се към нас за почистване на мокет, вие имате пълната увереност, че подът ви е идеално чист и ще ухае свежо продължително време. След нашата професионална намеса можете да кажете сбогом на мръсотия, алергени, прахови акари и други микроскопични замърсители, които се събират в меките подови настилки.

От тази услуга могат да се възползват всички жители на столицата – собственици на жилища и фирми, нуждаещи се от комерсиални почистващи услуги. Когато извършваме професионално пране на мокети, ние ви даваме възможност да се върнете бързо към обичайния си ритъм на живот, наслаждавайки се на свежа, напълно безопасна и приятна атмосфера.

Свържете се с нас за Пране и почистване на мокет

Запитване: