Абонаментно почистване на офиси… как да разпознаем професионалистите?

Офисът е жив организъм. В него се създава, генерират се идеи, печелят се пари. Ако искате да стимулирате служителите си и да ги накарате да се чувстват като у дома си – трябва да им осигурите добра атмосфера и разбира се чистота, защото именно това е мястото, където вашите служители прекарват по-голяма част от работната си седмица.

И не само – офисът е лицето на вашия бизнес, как ще изглежда то зависи от вас и от хората, на които сте решили да поверите почистването. А това не е проста работа. Почистването на места, къде има много хора е изключително специфично. 

На какво трябва да обърнете внимание, за да сте сигурни, че тази нелека задача е поверена в ръцете на истински професионалисти?

1. Вашият помощник в почистването в офиса, трябва да е като магьосник. Той трябва да свърши работата си, да почисти навсякъде и да остане незабележим.

2. Почистване не означава само, да бъдат изхвърлени кошчетата. Обученият професионалист успява да почисти всяко едно работно място, без да размести нищо. Дори ако това означава да запази творческият безпорядък и на най- креативния ви служител.

3. Истинска чистота се постига с професионална техника и препарати, които да са ефективни, но и безопасни за вашите служители.

4. Професионалните фирми за почистване, не оставят, друг да им осигурява почистващите препарати, латексовите ръкавици и другите консумативи. Това е и основният признак, по който можете да разпознаете надеждните фирми.

5. Почистването на всеки офис е индивидуално. Какво ще включва то и колко често ще се осъществява, зависи от вашите изисквания и нужди.

6. Всички параметри, трябва да бъдат уточнени, след предварителен оглед на офиса, от мениджъри на избраната от вас фирма.

7. Качеството на почистване трябва да се контролира периодично.Ако искате офиса ви да е изряден и да прави добро впечатление, както на вашите клиенти, така и на служителите ви, изборът на професионална фирма за почистване е задължителен.