Какво имате право да изисквате срещу стандартната за основно почистване на дома цена

Да поръчаме професионално почистване у дома е по-разумното решение, дори и когато разполагаме с необходимото време, за да го извършим самостоятелно. Една от причините е, че почистващите фирми предлагат пакети за цялостно чистене буквално за всяко кътче от стаите и помещенията, които често пренебрегваме – било поради липса на време, било поради изчерпано търпение. Екипът хигиенисти почиства до блясък често пренебрегваните ъгли в интериора, със завидно умение и последен модел оборудване.

Модерното техническо оборудване е следващата причина, която превръща професионалната хигиенизация на дома в изключително изгодна сделка. Днес, цялостното чистене е възможно да се извърши само с един-два уреда. Какви процеси са включени в нея, какво имате право да получите срещу обичайната за основно почистване на дома цена, и в какъв диапазон ще я срещнете?

От вратата до терасата

Професионалното основно чистене на жилище се предлага като услуга в няколко варианта. Препоръчителен е пакет, който предлага обстойна вътрешна и външна хигиенизация на мебели, електро- и санитарни уреди и прозорци, която действително осигурява чистота и свежест в помещенията.

Процедурата започва от интериорните пространства, като се отделя достатъчно внимание на всяко от тях. Дневната получава качествена грижа с изпиране или измиване на тапицерия и меки настилки, които заедно със завеси/щори се свалят и обработват първи. След това се почистват мебели, заедно с маси и столове, прозорците с дограма, перваз, уплътнения и комарници, последвани от терасата.

Имате нужда от професионално почистване?Поискай оферта

Мебелите, електроуреди, осветителни тела с абажур се обезпрашават и изчистват отвън и отвътре, като не се пропускат телевизори, ТВ шкафове, уредби и всеки др. тип техника. Специално внимание се отделя на непочиствани отдавна места с паяжини и плътни налепи от прах, ел.ключове и врата (каса, панти). Стайните растение също се включват в процеса. Стените се мият с препарат в зависимост от материала си.

Спалнята е помещение с особена роля. Освен изпиране и дезинфектиране на матрак, тапицирана мебел, меки и твърди настилки, фирмата се заема с основно хигиенизиране на гардероба и всички долапи, шкафове и дрешници. Когато са от класически затворен тип с крила и вратички, дрехи, спално бельо и домакински потребности се изваждат и проветряват, а мебелите се обработват по описаният вече начин.

Кухнята най-много се нуждае от професионална грижа, поне веднъж годишно. Електроуредите – микровълнова, тостери, готварска печка с котлони, пералня, се измиват вътрешно и външно с помощта на качествен обезмаслител и препарати. Кухненските съдове и приспособления от шкафовете също се измиват с препарат и се подсушават. Работните плотове получават нужното внимание, както и подовите настилки. Кухненският гръб и облицовките често се нуждаят от щателно чистене, тъй като са изложени на постоянно нагряване и изпарения и пръски вода.

Санитарният фаянс в банята се дезинфектира щателно, с тоалетният възел, подовите и стенни облицовки, вана, душ кабина и душ батерия, мивка, смесители и меки връзки. Емайлът им трябва да се поддържа качествено, както и фугите. Пукнатините се превръщат в склад за замърсявания, гъбички и други микробни микроорганизми.

Може да намерите за полезно още: