Почистване на аквариум

Аквариумът придава неповторима атмосфера във всяко помещение, независимо дали е дом, заведение, офис, обществена сграда или хотел. Впечатлението обаче няма да е същото, ако аквариумът е мръсен, с помътняла вода и позеленели стени.

Освен лошия изглед, това влияе зле и на обитателите на замърсената среда в аквариума – най-често това са декоративни рибки. В мръсната вода, поради развитието на гнилостни процеси и липса на кислород, рибките залиняват, губят блясъка си и дори умират.

Как се чисти аквариума?

В натовареното ежедневие няма как да отделим време и за почистване на аквариума. Затова ние, от Рефлекс М ви предлагаме услугата почистване на аквариум.  Остатъците от храна, ексременти от рибите,  както и гниещите растения са най-чести замърсители в аквариума. Те се отлагат по дъното, като тиня. Водата се зацапва, независимо дали това е забележимо за нас, или не.

За това е необходимо веднъж седмично почистване на аквариума, като  се премахва тинята, а с това и част от водата, която се заменя с чиста, дехлорирана и третирана с необходимите препарати. По време на подмяната на водата се почиства и вътрешния филтър. При редовно почистване на аквариума няма да е необходима цялостна  подмяна на водата дори за година.

Бистра вода за рибките!

Освен почистване на дъното, се подрязват и водораслите, също така поне веднъж на два месеца, се премахват полепналите водорасли от вътрешната страна на стените, които се полират и от вън.

Незаависимо от литража и степента на замърсяване на Вашия аквариум, не се колебайте! Свържете се с нашите специалисти, и те ще почистят аквариума ви, за да съхраним неповторимата атмосфера! 

Защо трябва да поддържаме аквариума чист?

Качественото и редовно почистване на аквариум е задължително. Всяко обособено за отглеждане на домашни любимци място трябва да предлага оптималната среда, която да бъде здравословна не само за представителите на животинския свят, но и за техните стопани. Вероятно не знаете, но наличието на друг биологичен вид във вашия дом ви принуждава да съжителствате с безброй микроорганизми, болшинството от които са опасни за човешкото здраве.

Рибките са най-лесният за оглеждане представител на фауната – не вдигат шум, не се нуждаят от ежедневна разходка, хранят се малко и не замърсяват цялото жилище. Те са най-подходящи за градските обитатели, които искат да имат домашен любимец, който да се чувства чудесно в малкия апартамент, сгушен в сивата градска джунгла.

Декоративните рибки, обаче, както всяко живо същество замърсяват средата, която обитават. Тяхната отделителна система функционира не по-зле от тази на всяко друго живо същество, а това означава, че постоянното им местообиталище също подлежи на редовна и качествена хигиенизация.

Ако постоянно отлагате почистването на аквариума, това ще доведе до заболяване и смърт на красивите водни обитатели. Декоративните рибки имат склонност към развитие на гъбични инфекции, които са най-честият причинител на смърт при този биологичен вид. За да избегнете разпространение на заразата и най-вече, за да поддържате рибките здрави е важно да поддържате водата в аквариума чиста и да я третирате с подходящите химикали.

Без редовно чистене на аквариум, водата, в която плуват вашите малки приятели ще се превърне от ключова за живота среда в място, което застрашава техния живот. Кислородът бързо се изчерпва, когато водата в аквариума се заблати, а неговата липса ще доведе до бърза и сигурна смърт на вашите декоративни рибки.

Защо трябва да се доверите на нас – професионалистите?

Когато става дума за почистване на аквариум, ние сме много по-подготвени от вас. Разполагаме както с време, така и с подходящото за целта професионално оборудване. Ние няма да изпълним задачата прибързано и небрежно, както вероятно бихте го направили вие, притиснати от многобройните ежедневни задачи.

Към всяко чистене на аквариум подхождаме с отговорност и професионализъм. Екипът, занимаващ се с тази дейност знае какво трябва да прави и ще изпълни перфектно всяка стъпка от процедурата. Тази професионална услуга, ние от Рефлекс М сме разработили специално за натоварените си клиенти. Тя е достъпна както за собствениците на големи търговски и бизнес сгради, така и за частни клиенти от всички социални слоеве.

Цената на услугата е съобразена с възможностите на всички наши клиенти, така че да се избегне отлагането на тази толкова важна дейност. При нас можете да заявите абонаментно почистване, което да се извършва по удобен за вас график. Ежеседмичното посещение на нашия екип ви гарантира чудесно изглеждащ аквариум, здрави водни обитатели и повече свободно време за вас, в което да им се любувате.

Тази услуга не ви отнема средства, а ви помага да спестите такива. Благодарение на нас, вие ще опазите живота на вероятно редките и скъпи водни обитатели, а освен това ще можете да ограничите цялостната подмяна на водата до един или два пъти годишно. Скъпото специализирано оборудване за аквариум също ще удължи своя работен живот, което е още една причина да инвестирате средства в професионално почистване на аквариума.