Почистване и пране на щори

Почистването на щори е една от наложителните дейности. Днес, тези елементи се срещат във всеки дом и офис. Най–разпространеният материал за тяхната изработка е алуминият. Ламелните щори притежават луксозен вид и функционалност.

За съжаление, повърхността им предполага по–лесното и бързо натрупване на прах и нечистотии. Поради тази причина, процедурата по почистване на ламелни или метални щори трябва да бъде извършвана най–малко веднъж на три месеца.

Нашият екип от професионалисти съобразява метода на работа с местоположението на щорите. Ако предпазващите елементи са монтирани на труднодостъпно място, екипът ни ще ги демонтира. След почистването им, щорите ще бъдат върнати на предишните им места.

Стъпки по прането на щори

почистване на щори рефлекс мПроцедурата по почистването започва с изсмукване на повърхностната прах с помощта на прахосмукачка. След това, екипът ни преминава към обработка с помощта на микрофибърна кърпа и специален антистатичен препарат. Обработва се всеки отделен елемент от щората. При извършване на почистване на ламелни или метални щори, специалистите си служат единствено с професионални препарати.

Целта е премахване на прахта без да се надрасква повърхността на елементите на щорите. Ако почистващата процедура не се извърши на време, попадналата върху щорите прах ще образува твърд слой от нечистотии. В тези случаи, нашият екип предпочита да демонтира щорите и да ги обработи отделно. След отстраняване на петната и прахта, щорите се сглобяват отново и се връщат на местата им.

Ако се заемете сами с тази почистваща процедура има опасност от разрушаване целостта на предпазващия от слънчеви лъчи елемент. Неопитните ръце и очи често пъти пропускат мръсотията по труднодостъпните места.

Качество на работа

Опитните специалисти от Рефлекс М се занимават с професионално почистване и през годините са се изправяли пред прането на щори от всякакви разновидности. С доказали се технологии, ние сме от най-добрите в областта!

Дори и най-претенциозните от нашите клиенти, винаги остават доволни от работата ни и не само, че се връщат отново и отново когато имат нужда от нашите услуги, но и ни препоръчват на свои приятели, роднини и колеги. Ние от Рефлекс М наистина ценим клиентите си и се стремим винаги да отговорим дори и на най-претенциозните им нужди.

Рефлекс М предлага професионално почистване на щори Поискай оферта

Технологии в изпирането

Ние разчитаме винаги на най-добрите материали и техника, за извършването на почистващите услуги предлагани от Рефлекс М. Само марки и машини, които са се доказали през годините са сред техниката, която използваме.

С това, ние целим удовлетворяването на всеки клиент и детайлното чистене на щори, които остават забележително лъскави и блестящи. Използвайки професионалната ни услуга, чистотата във Вашия дом ще достигне до едно ново, далеч по-добро ниво.

Видове щори, които почистваме

Рефлекс М е фирма с ядро от опитен и доказал се през годините екип. Именно поради тази причина, ние сме готови за всякакви предизвикателства и можем да покрием всички нужди на клиентите си.

Рефлекс М почиства:

 • Вертикални щори;
 • Алуминиеви;
 • Метални;
 • Щори от текстил;
 • Извършваме успешно пране на римски щори;
 • Продукти от плат;
 • И всички други видове.

Нашият екип извършва почистване на ламелни или метални щори с професионални средства и препарати. След нашата работа, щорите видимо подобряват външния си вид. Блясъкът се възвръща, а прахта бива отстранявана дори от най–малките детайли в щорите. Не позволявайте на нечистотиите да се загнездват във Вашия дом или офис. Осигурете си чиста и здрава среда на живот и работа с услугата за почистване и пране на щори от Рефлекс М.

Щорите – толкова харесвани, но и толкова трудни за почистване

Всеки, който е опитал поне веднъж да извърши сам почистване на щори със сигурност знае колко трудна и уморителна задача е това. Особено когато опитваме да почистим с непрофесионални средства, а броят на щорите е голям, много често резултатът е незадоволителен и не се решаваме да направим повторен опит.

Щорите са много изискано и функционално средство за засенчване на остъклени врати и прозорци, но в същото време са и вероятно най-невъзможният за почистване компонент от едно обзавеждане. Високо разположени прозорци, деликатен и капризен материал – все предизвикателства, за които нито един непрофесионалист не е напълно подготвен.

За да имаме чиста и здравословна среда у дома, в офиса или търговското помещение е важно да се извършва редовно качествено почистване и пране на щори, когато материалът го позволява. В тези случаи професионалните услуги на Рефлекс М са истинско спасение, защото иначе бихме отлагали твърде дълго, а по този начин и довели щорите до неизползваемо състояние.

Защо да се възползвате от професионално пране на щори?

Ако броят на щорите във вашия дом или бизнес помещение е голям, то тяхното почистване ще трябва да се извърши професионално, ако искате задачата да бъде завършена в най-кратки срокове. Екипът на Рефлекс М е достатъчно голям, така че един по-голям като площ обект няма да представлява особена трудност.

Имате нужда от почистване на щори в София на достъпни цени? Свържете се с нас

Нашите хигиенисти имат богат опит в почистването на всякакъв вид щори и са запознати дори с по-специфичните модели и материи. Можем да върнем блясъка както на стандартните ламинирани щори, така и да предложим професионално почистване на щори хоризонтални и вертикално разположени. Не се колебаем да се заемем с всякакви модели вертикални щори – почистване и пране, когато материалът го позволява ще върне първоначалния им блясък.

Пране на вертикални щори можем да извършим на място или като ги свалим, в случай че първият вариант е неудачен или невъзможен. В тази услуга влизат голям брой и различни по вид дейности, сред които:

 • почистване на алуминиеви щори;
 • почистване на вертикални щори;
 • пране на римски щори;
 • почистване на вертикални щори от плат;
 • пране на текстилни щори.

Методът на почистване при всеки модел се избира индивидуално спрямо желанието на клиента, вида на материала и особеностите на обекта. Когато щорите са разположени на трудно достъпни места, ние използваме един метод на почистване или изпиране – най-често се налага сваляне на всички изделия за дълбочинно почистване с подходящ уред и почистващ препарат. Когато прозорците са удобно разположени, ние ще ги почистим на място, с което ще ви спестим време, но не и внимание към всеки детайл.

Перфектната комуникация с нашия екип от специалисти в почистването е причината нашите услуги да бъдат ползвани многократно от едни и същи клиенти. Изгодните цени и високото качество на услугите, които предлагаме също са основателен аргумент в наша полза. На нас можете спокойно да поверите дори най-деликатните и скъпи части от обзавеждането, защото работим внимателно и с максимална отговорност към вашата собственост.

Услугата почистване на щори е подходяща както за частни клиенти, така и за големи бизнес компании и държавни учреждения. Хигиената е ключ към доброто здраве, ето защо не бива да правите компромис с чистотата във вашия дом или на работното си място.

Извършваме висококачествена хигиенизация на вертикални щори – почистване и пране, като действаме по различни начини, в зависимост от степента на замърсяване, вида на материала и предпочитанията на клиента. Методите на работа са винаги съобразени с конкретната ситуация, за да предоставим отлично качество, без никакви поражения върху изделията.

Рутинното почистване на алуминиеви щори може да включва само обезпрашаване на ламелите и обработка с антистатичен препарат, който ще предотврати натрупването на прах за един дълъг период от време. Тази дейност се изпълнява ръчно от нашите хигиенисти, като в зависимост от ситуацията, щорите могат да бъдат почистени на място, както и да бъдат свалени за детайлна обработка.

След извършване на строителни работи, както и в случай че щорите не са почиствани отдавна, се налага да включим в действие и тежката артилерия – професионалните ни машини. Силата на водната пара е добре известна на професионалните фирми за почистване. На нея залагаме при почистване на щори хоризонтални или вертикални, изработени от алуминий, както и при пране на вертикални щори от плат.

Горещата водна пара притежава доказана способност да разтваря дори най-старите замърсявания за много кратко време. Тя е безпощадна към най-сложните замърсители като строителни материали. Нашите парочистачки са идеалното решение при почистване на хоризонтални щори след ремонт, защото успяват да премахнат без остатък не само прах, но и циментови и варови разтвори, латекс, бои и лепила.

Обработката с водна пара е предпочитан от нас метод и при пране на текстилни щори, тъй като позволява обработка на място, което ни спестява времето, необходимо за демонтаж и монтаж на изделията. Самата обработка съхранява напълно деликатните текстилни тъкани, от които са изработени щорите, като същевременно предпазва и свързващите отделните ленти компоненти от разкъсване и фатално повреждане.

Клиентите също предпочитат парата при почистване на вертикални щори от плат, каквито се срещат най-често в офиси, учреждения и големи обществени сгради. Причината е бързината, с която се постига безупречна чистота и възможността за бързо преминаване към обичайната експлоатация на обекта. Когато сме почистили щорите с нашите мощни парочистачки, можете незабавно да се върнете към рутинните си ежедневни задачи. Не е нужно да чакате изсъхването или монтирането на щорите, за да преминете към първоначалното обитаване на сградата.

След пране или почистване на вертикални текстилни щори с гореща пара, тъканите не остават намачкани и деформирани. За разлика от изпирането с препарати, при този метод на обработка цветовете се запазват свежи и ярки за продължително време, като в повечето случаи дори връщат блясъка, който са притежавали в началото.

Експедитивност и отговорност от доказани професионалисти

Много от собствениците на жилища, офиси и учреждения отлагат почистването на щорите, поради притеснение, че процедурата ще отнеме твърде дълго време, а това ще наруши установения ритъм на живот и работа в помещенията. С нас тези опасения са напълно неоснователни, защото разполагаме с достатъчно голям и перфектно подготвен екип, способен да се справи максимално бързо, но и отговорно с всяко предизвикателство.

При почистване на щори – вертикални или хоризонтални, ние действаме експедитивно, съобразно първоначално изготвения план. При хигиенизиране на щорите в големи обекти, в дейността се включват оптимален брой хигиенисти, така че процедурата да бъде завършена в обещания срок. Когато са налице големи и твърде високи прозорци, може да се наложи демонтаж на щорите за по-лесното им обстойно почистване.

При пране на римски щори отново предпочитаме да демонтираме изделията, за да можем да ги почистим качествено и от двете страни. Изпирането може отново да се извърши с водна пара, което оставя деликатния текстил в безупречно състояние, за да можете да се радвате отново на свежите и ярки цветове на щорите, без гънки, изтъняване на материята и неприятни миризми.

Цените, които ви предлагаме за пране на вертикални щори и почистване на хоризонтални ламелни щори са едни от най-достъпните в столицата. Цената на всяка услуга се определя индивидуално на база големина и достъпност на щорите, вид на материала, от който са изработени, степен на замърсяване и начин на обработка.

Свържете се с нас за Почистване и пране на щори

Запитване: