Почистване и пране на щори

Почистването на щори е една от наложителните дейности. Днес, тези елементи се срещат във всеки дом и офис. Най–разпространеният материал за тяхната изработка е алуминият. Ламелните щори притежават луксозен вид и функционалност.

За съжаление, повърхността им предполага по–лесното и бързо натрупване на прах и нечистотии. Поради тази причина, процедурата по почистване на ламелни или метални щори трябва да бъде извършвана най–малко веднъж на три месеца.

Нашият екип от професионалисти съобразява метода на работа с местоположението на щорите. Ако предпазващите елементи са монтирани на труднодостъпно място, екипът ни ще ги демонтира. След почистването им, щорите ще бъдат върнати на предишните им места.

Стъпки по прането на щори

Процедурата по почистването започва с изсмукване на повърхностната прах с помощта на прахосмукачка. След това, екипът ни преминава към обработка с помощта на микрофибърна кърпа и специален антистатичен препарат. Обработва се всеки отделен елемент от щората. При извършване на почистване на ламелни или метални щори, специалистите си служат единствено с професионални препарати.

Целта е премахване на прахта без да се надрасква повърхността на елементите на щорите. Ако почистващата процедура не се извърши на време, попадналата върху щорите прах ще образува твърд слой от нечистотии. В тези случаи, нашият екип предпочита да демонтира щорите и да ги обработи отделно. След отстраняване на петната и прахта, щорите се сглобяват отново и се връщат на местата им.

Ако се заемете сами с тази почистваща процедура има опасност от разрушаване целостта на предпазващия от слънчеви лъчи елемент. Неопитните ръце и очи често пъти пропускат мръсотията по труднодостъпните места.

Качество на работа

Опитните специалисти от Рефлекс М се занимават с професионално почистване и през годините са се изправяли пред прането на щори от всякакви разновидности. С доказали се технологии, ние сме от най-добрите в областта!

Дори и най-претенциозните от нашите клиенти, винаги остават доволни от работата ни и не само, че се връщат отново и отново когато имат нужда от нашите услуги, но и ни препоръчват на свои приятели, роднини и колеги. Ние от Рефлекс М наистина ценим клиентите си и се стремим винаги да отговорим дори и на най-претенциозните им нужди.

Технологии в изпирането

Ние разчитаме винаги на най-добрите материали и техника, за извършването на почистващите услуги предлагани от Рефлекс М. Само марки и машини, които са се доказали през годините са сред техниката, която използваме.

С това, ние целим удовлетворяването на всеки клиент и детайлното чистене на щори, които остават забележително лъскави и блестящи. Използвайки професионалната ни услуга, чистотата във Вашия дом ще достигне до едно ново, далеч по-добро ниво.

Видове щори, които почистваме

Рефлекс М е фирма с ядро от опитен и доказал се през годините екип. Именно поради тази причина, ние сме готови за всякакви предизвикателства и можем да покрием всички нужди на клиентите си.

Рефлекс М почиства:

 • Вертикални щори;
 • Алуминиеви;
 • Метални;
 • Щори от текстил;
 • Извършваме успешно пране на римски щори;
 • Продукти от плат;
 • И всички други видове.

Нашият екип извършва почистване на ламелни или метални щори с професионални средства и препарати. След нашата работа, щорите видимо подобряват външния си вид. Блясъкът се възвръща, а прахта бива отстранявана дори от най–малките детайли в щорите. Не позволявайте на нечистотиите да се загнездват във Вашия дом или офис. Осигурете си чиста и здрава среда на живот и работа с услугата за почистване и пране на щори от Рефлекс М.

Щорите – толкова харесвани, но и толкова трудни за почистване

Всеки, който е опитал поне веднъж да извърши сам почистване на щори със сигурност знае колко трудна и уморителна задача е това. Особено когато опитваме да почистим с непрофесионални средства, а броят на щорите е голям, много често резултатът е незадоволителен и не се решаваме да направим повторен опит.

Щорите са много изискано и функционално средство за засенчване на остъклени врати и прозорци, но в същото време са и вероятно най-невъзможният за почистване компонент от едно обзавеждане. Високо разположени прозорци, деликатен и капризен материал – все предизвикателства, за които нито един непрофесионалист не е напълно подготвен.

За да имаме чиста и здравословна среда у дома, в офиса или търговското помещение е важно да се извършва редовно качествено почистване и пране на щори, когато материалът го позволява. В тези случаи професионалните услуги на Рефлекс М са истинско спасение, защото иначе бихме отлагали твърде дълго, а по този начин и довели щорите до неизползваемо състояние.

Защо да се възползвате от професионално пране на щори?

Ако броят на щорите във вашия дом или бизнес помещение е голям, то тяхното почистване ще трябва да се извърши професионално, ако искате задачата да бъде завършена в най-кратки срокове. Екипът на Рефлекс М е достатъчно голям, така че един по-голям като площ обект няма да представлява особена трудност.

Нашите хигиенисти имат богат опит в почистването на всякакъв вид щори и са запознати дори с по-специфичните модели и материи. Можем да върнем блясъка както на стандартните ламинирани щори, така и да предложим професионално почистване на щори хоризонтални и вертикално разположени. Не се колебаем да се заемем с всякакви модели вертикални щори – почистване и пране, когато материалът го позволява ще върне първоначалния им блясък.

Пране на вертикални щори можем да извършим на място или като ги свалим, в случай че първият вариант е неудачен или невъзможен. В тази услуга влизат голям брой и различни по вид дейности, сред които:

 • почистване на алуминиеви щори;
 • почистване на вертикални щори;
 • пране на римски щори;
 • почистване на вертикални щори от плат;
 • пране на текстилни щори.

Методът на почистване при всеки модел се избира индивидуално спрямо желанието на клиента, вида на материала и особеностите на обекта. Когато щорите са разположени на трудно достъпни места, ние използваме един метод на почистване или изпиране – най-често се налага сваляне на всички изделия за дълбочинно почистване с подходящ уред и почистващ препарат. Когато прозорците са удобно разположени, ние ще ги почистим на място, с което ще ви спестим време, но не и внимание към всеки детайл.

Перфектната комуникация с нашия екип от специалисти в почистването е причината нашите услуги да бъдат ползвани многократно от едни и същи клиенти. Изгодните цени и високото качество на услугите, които предлагаме също са основателен аргумент в наша полза. На нас можете спокойно да поверите дори най-деликатните и скъпи части от обзавеждането, защото работим внимателно и с максимална отговорност към вашата собственост.

Услугата почистване на щори е подходяща както за частни клиенти, така и за големи бизнес компании и държавни учреждения. Хигиената е ключ към доброто здраве, ето защо не бива да правите компромис с чистотата във вашия дом или на работното си място.