На какви цени можем да си осигурим почистване по домовете в София

Професионално почистване на дома е прекрасна услуга за поддръжка на интериорни пространства. Динамичният живот в столицата създава предпосатвки за по-често поръчване на услугата от много по-широк кръг потребители. Противно на очакванията на някои хора, които не са се възползвали от нея, стандартните  почистване по домовете София цени са достъпни не само за фирмени обекти и държавни учреждения, но и за средностатистическият гражданин.

Всеки дом – апартамент и еднофамилна къща, се нуждае от специализирана хигиенна грижа поне два пъти годишно. Професионалните фирми предлагат множество гъвкави варианти, за да осигурят качествена услуга в подходящ за всеки график и интериор форма.

Местата в дома с най-голяма нужда от професионална грижа 

Домашното почистване се отличава с няколко основни процедури, които се прилагат върху всяка мека и твърда настилка и мебел – обезпрашаване, измиване с вода или концентриран почистващ разтвор, дезинфектиране и полиране. Полировката се извършва в отличителен усложнен вид при специфичните настилки като мрамор и мозайка. При тях тя изпълнява както естетична, така и защитна функция, която е много важна за поддържане основната функция на тези облицовки – декорация.

Полиране и кристализиране на мраморни и мозаечни подове/стени е невъзможно без машинно оборудване, което втрива в повърхността специални импрегниращи емулсии. Възстановяването на тези настилки също е професионална процедура, която се извършва чрез шлайфане от машина с накрайник от диамантени частици. Цената на почистващите услуги се определя на квадратни метри площ, а за конкретните процедури е едва 5-15 лв., в зависимост от материалът и процедурата.

Имате нужда от професионално почистване?Поискай оферта

Пране на тапицерия, килим и мокет

Друг тип чистене, често изключително необходимо в професионалният си вариант, е изпиране на тапицерия, матраци, килими и мокети. Когато дебеловлакнеста подова настилка се изпира в дълбочина, тя отделя огромно количество вода, а сушенето й е няколкодневен процес. През студените зимни месеци такава поддръжка е възможно само чрез директно изпиране “на място“ със специален уред, което се отразява пагубно на някои видове паркети.

Същата реакция е характерна и за тапицерия на мека мебел, матрак и завеси/щори. Тук се намесва професионалният екип хигиенисти, който предлага дълбочинно пране и подсушаване, с помощта на съвременна мултифункционална техника. Тъканите – най-големият концентратор на прах, остават идеално чисти, свежи и 90% сухи, което предотвратява неприятният мирис и задържането на влага в стаята.

Цените за качествена дейност отново са за квадратен метър тапицерия, или за седящо място при модулни дивани и гарнитури, и е в диапазонът 2.50 – 3 лв., или около 30-60 лв. за модулна мека мебел, която при някои материали се почиства само ръчно. Стойността за измиване на твърда подова настилка е между 1-2 лв. кв.м. за измиване, и 2 лв. за полиране.

Пакети почистване на апартамент, къща, вила

Всеки почистващ процес може да се поръча като самостоятелна услуга и като част от пакет. Професионалната фирма осигурява пакети за абонаментно, основно и следремонтно чистене, благодарение на които домът ви може целогодишно да изглежда като илюстрация от списание.

Квадратурата на пространството е основният фактор за стойността на пакетите услуги. Минималната цена на всеки от тях зависи и от ценовата тарифа на фирмата, но обикновено се вмества в диапазонът 40-120 лв.. Отстъпките също са част от политиката на всяка фирма.

Може да намерите за полезно още: