Предимства на фирмите за почистване, които и най-опитната домакиня не е в състояние да конкурира

Фирма за професионално почистване обикновено се наема при извършване на процедури, които са невъзможни без прилагане на специализирана техника и мощни почистващи препарати. Потребителите не винаги разполагат с достатъчно средства за закупуването им, а понякога нужните съоръжения и разтвори не се откриват в търговската мрежа. 

Рефлекс М предлага богата гама почистващи услуги за домове, офиси и обществени сгради, сред които потребителите откриват необходимата им процедура. Всички те се извършват с безупречно качество и оставят чиста и напълно съхранена настилка, повърхност или тапицерия. 

Защо да наемем фирма

Извън техническото оборудване, специализираният екип притежава висококвалифицирани познания, опит и набор от специални технически похвати в почистването. Различните материали и текстури проявяват разнообразни нужди, които варират при обикновеното чистене и при силно замърсени и занемарени площи. 

Професионалните хигиенисти ги познават отлично, както и най-подходящите разтвори за поддръжката им. В какви ситуации намесата им е наложителна, и в кои процедури заклетата домакиня все още е недостатъчно компетентна, и открива голяма конкуренция в лицето на почистващите фирми? 

Имате нужда от професионално почистване?Поискай оферта

Почистване след ремонт 

Строителните смеси, лепила и бои са продукти с устойчива формула, предназначени за дългогодишна експлоатация. Структурните им качества, които са предимства в градежите, се превръщат в истинска мъка, когато се налага отстраняването им от облицовъчни материали, меки настилки, платове, стъклопакети и дограми. 

Парадоксално, почистването им от плат с перилен препарат се случва неколкократно по-лесно, в сравнение с отделянето на залепнали смеси в същата концентрация от керамични плочи, ламинирани плоскости, алуминиева и PVC дограма, и други твърди облицовки. Почистващата фирма възвръща чистия вида и блясък на настилките, използвайки почистващи разтвори и техника, които обикновеният потребител не се престрашава да закупи, а реално и трудно може да си достави в достатъчен качествен вариант.

Защо класическата домакиня ни завижда 

Модерният интериор превърна универсалните разтвори “за отстраняване на петна от всеки тип повърхност” в демоде. Домакините знаят това и се ориентират към търговската мрежа, закупувайки химични формули с конкретно предназначение, с добавени антистатични, омекотяващи и съхраняващи съответната повърхност вещества. Съвременните производители предлагат подходяща формула за всяко покритие и текстура, в подробно обозначено съотношение върху етикета. 

Доброто домакиня е ненадмината в избор на съотношение цена:качество, при закупуване на почистващи препарати. Невинаги обаче тя е достатъчно осведомена за някои подробности в техническата част от почистването. Ръчната обработка на здраво залепнали строителни материали често е неефективна, независимо от устойчивата концентрирана формула. Те трябва да бъдат разтворени преди отстраняването им, а този процес се извършва единствено със специализирани почистващи уреди. 

Всеки потребител е в състояние да си закупи парочистачка и е наясно, че горещата пара няма да спаси настилките и стъклата от надраскване, ако абразивните строителни смеси се изтъркват, особено с четка или груба текстилна материя. Понякога обаче, дори и техниката е безсилна пред свързващото вещество в тези смеси и пред монтажните лепенки. Тогава разтварянето им се случва с по-мощни препарати, недостатъчно разпространени в търговската верига. 

Домакинята трябва да разполага с екстракторна машина, която подсушава настилките след измиване. Задържането на влага в тапицерия или в пространството под подова облицовка е гаранция за бъдеща поява на мухъл, който се разпространява навсякъде. Затова, почистващата фирма е предпочитаното решение в такива случаи. 

Настилки със специфични нужди и освежаване 

Съвременният потребител е наясно, че абразивите оставят следи върху почти всеки тип повърхност, и затова се стреми да избягва почистващи продукти с такава формула. Някои облицовъчни настилки обаче имат и редица други специфични нужди, които са неделима част от поддръжката им. 

 Естественият мрамор и мозайка. Дори и почистването им да се извърши идеално, изтъркването на повърхностният слой е причина за захабена визия без блясък, която разваля декоративният ефект на настилката. Шлифоване за полировъчен ефект и кристализация за възстановяване на изгубили блясъка си повърхности са процедури, предназначени за специална машина с абразивна приставка. 

Защо класическата домакиня ни завижда 

Потребителката, за която не съществуват тайни в почистващата сфера, може да полира повърхност с домашни рецепти и  плат също толкова ефективно, колкото и най-модерните вакси, кремове и препарати на пазара. Днешната домакиня е улеснена от факта, че почти всеки почистващ препарат за мебели и настилки съдържа антистатични и полиращи съставки. 

Тя обаче не е в състояние да възстанови изхабен мрамор или мозаечна настилка, освен ако не разполага с висококачествените дискови машини за шлифоване и кристализация, които отлепват повърхностният износен слой и придават почти нов и блестящ вид на настилката. Огледалният блясък, подчертаващ цветовете и жилките на мрамора, или мозаечната разцветка, не е по силите на омекотяващи емулсии, полировки и кремове. 

Освежаване на интериор, придружен от ароматизиране и омекотяване, също придобива съвсем различен облик, когато е извършено от професионалист. Затова и големи административни, бизнес и търговски сгради се ориентират към съветите и уменията на специалисти.

Може да намерите за полезно още: