Да почистим упоритите петна в няколко прости стъпки

Всеки се е сблъсквал с невъзможната мисия да почисти упорити петна, образували се върху килими, мокети, мебели и твърди настилки и плотове. Има варианти да се отървем от тях и това е възможно да стане с подръчни средства материали. Повечето от тях се намират в дома ви, така че не е нужно да ги купувате специално за целта.

Едва ли сте допускали, че е възможно да се избавите от грозните остатъци от храни, напитки, бои, лепила. Истината е, че това е напълно постижими, така че не бързайте да планирате ремонти и смяна на почти новите мебели. Ето няколко наистина работещи идеи, които ще ви погнат в борбата с лекетата.

Изкуствен подсладител

Петна от мазнина, независимо дали са върху любима покривка или тапицерията на дивана, могат да се отстранят с помощта на изкуствен подсладител. Важно е продуктът да бъде в прахообразна форма, за да може да абсорбира мазнината. Ако нямате подсладител, бихте могли да заложите и на разтвор от сол и вода.

Лимоновият сок и изобщо субстанциите с висока киселинност притежават свойството да разтварят мазнините. Те са безпощадни към мазните лекета, които някои храни и козметични масла оставят върху скъпите ни дивани и фотьойли. Допълнителен плюс е фактът, че тези домашни средства са 100% натурален продукт.

Имате нужда от професионално почистване?Поискай оферта

Прясно мляко/лак за коса

Цветните тъкани, неподлежащи на третиране с белина, могат да се почистят с прясно мляко. Всичко, което трябва да направите е да накиснете тъканта в млякото, оставете я да престои няколко часа, след което изперете. Млякото премахва успешно следи от вино и безалкохолни напитки, а също и от някои храни.

Досадните петна от мастило са смятани за непобедими от болшинството домакини. За щастие те могат да изчезнат напълно с помощта на лак за коса. Без значение дали става въпрос за завеси, тапицерия или килим, стилизиращият продукт действа ефективно. Напръскайте петното с лак за коса, оставете да подейства известно време и изперете. От петното няма да има и следа.

Шампоан

С негова помощ, може да изперете петна от мазнина от всякакви тъкани, които не могат да се изперат в пералня. Предимството на шампоана е неговата деликатна формула. Той е създаден с идеята да почиства без да уврежда косата, следователно няма да навреди и на деликатните материи

Обработката на замърсени материи с този продукт е изключително лесна. Изтъркайте тъканите с четка и шампоан, оставете го за няколко минути и след това почистете с хавлиена кърпа. Не оставяйте тапицерията мокра, а я подсушете със сешоар.

Хляб

Отстранете кората на филия хляб, смачкайте средата, така че да се образува средна по големина топка. С нейна помощ можете да отстраните петна по тъканите и да попивате течности, без да им позволите да проникнат дълбоко в материите. Изтрийте петното, все едно използвате гума, накиснете и след това изперете. Така можете да почистите дори следи от червило, а те, според много домакини се отстраняват само с химическо чистене.

Ако имате нужда от безценен помощник в домакинска работа, без да губите излишно време, можете да го направите с наша професионална помощ за абонаментно почистване на домове. За премахване на  упорити петна, ние използваме професионални средства, които винаги действат безотказно.