Защо да изберем препарат с пчелен восък при почистване на дървени мебели

Мебелите от естествен масив видимо се открояват от пресованите плоскости с дървено покритие. Визията им вдъхва автентична елегантност и уют, които трудно могат да бъде постигнат с обзавеждане от ПДЧ или МДФ материал. Правилното почистване на дървени мебели осигурява съхраненият им и поддържан вид, който е изключително важен за

Дървесината е материал с фини и слабо забележими пори. Тази особеност създава специфичната му визия, но е капризна към замърсители. Ако не се премахнат напълно, наслояванията от прахови частици, дребни власинки и маслени петна проникват в дълбочина и предизвикват захабяване на материала. Затова основна стъпка при поддръжка на естествено дърво е редовното обезпрашаване и измиване на повърхностите.

Дървото недолюбва влагата. Обезпрашаването се извършва само с мека кърпа от памук или микрофибър. Естественият масив винаги се обработва по посока на дървесните жилки, за да се постигне пълно  “отпушване” на микроскопичните пори. Понякога обаче, прахта се отстранява много по-бързо и ефективно с фирмен препарат. Формулите с пчелен восък са известни с успешното си тройно комбинирано действие – прекрасен избор дори и за естествени дървени масиви, покрити с лак, гланц или боя.

Пчелен восък – всичко, от което дървото се нуждае

Известните производители на почистващи продукти за дърво предпочитат пчелният восък пред всички останали масла. Причината не е случайна – освен че се приема изключително добре от всички видове дървесина, присъствието му гарантира екологичната безвредна формула на препарата. Пчелният продукт оказва действително мощен ефект при поддръжката на дървени мебели, която обхваща:

Имате нужда от професионално почистване?Поискай оферта
  • Премахване на наслоени прахови частици –  натрупаната прах и дребни замърсители са реална опасност за живота на дървесината, а и за здравословният въздух в помещението. Почистващият крем с пчелен восък прониква в дълбочина и отстранява абсолютно всички наслоявания, завършвайки с образуване на плътен антистатичен слой.
  • Против петна и маслени отпечатъци – пчелният продукт помага за отделяне на прахови частици и микроорганизми, но и от стари петна, маслени наслоявания и следи от препарати. Най-полезното свойство на тези препарати е, че те са подходящи за ежедневно приложение. Антистатичният, антиизбелващ  и водоотблъскващ ефект оказва постоянно положително въздействие върху естествената дървесина..
  • Подхранване и полиране – правилното поддръжка на дървени мебели винаги включва полиране, а обогатените с пчелен восък препарати са прекрасни за целта. Само след еднократна обработка на повърхността, кремообразната консистенция прониква в дървесината и я предпазва от гниене, като същевременно образува фин копринен филм на повърхността й.

Полирането може да се извърши и с течен пчелен восък, както и с друг вид натурално масло. Избраният продукт се нанася върху дървото и след определен период се подсушава със сух плат, който има допълнителна полираща функция. Препаратите с естествен восък обаче демонстрират най-впечатляващи качества, в сравнение с голям брой природни продукти  – перфектно обезпрашаване, почистване, подхранване, полиране, възстановяване и защита на дървесината.

Неслучайно, най-известните фирми за почистваща козметика не пропускат да го включат във формулите на продуктите си за дърво.

Почистваща фирма

Професионалните хигиенисти извършват много по-бързо и ефективно чистене на дървена мебел. Освен това, те са наясно относно най-качествените почистващи методи, оборудване и препарати, и винаги са на разположение за полезен съвет

“Рефлекс М” е едно от доказаните имена сред почистващи фирми в столицата. Клиентите могат да се доверят изцяло на компетентността й при поддръжката на деликатна естествена дървесина, както и на ПДЧ, и МДФ плоскости. Фирмата работи с най-модерното техническо оборудване, препарати и дезинфектанти, както и с перфектно обучен екип.

Може да намерите за полезно още: