Особености при чистене на прозорци, които професионалистите няма да скрият от вас

Правилното чистене на прозорци е непълноценно без двустранна обработка на стъклата, измиване на дограмата, уплътненията, первазите, дръжките и дори мрежата за комари. Процедурата е много важна за комфорта и уюта във всяко помещение. Подобно на уплътняващата дограма, прозорците също са разнообразни и разпознаването им предотвратява някои грешки при почистване.

Единично прозрачно (цветно) флоатно стъкло

Съвременното строителство използва предимно стъклопакет (камерна система) като тип прозоречно стъкло. Обикновено той е изграден от няколко единични флоатни стъкла. Цветните модели са с отблъскващи топлината и ултравиолетовите лъчи свойства, което ги прави много предпочитани. И прозрачните, и цветните варианти се почистват двустранно със стандартни методи – мека кърпа, вода или разтвор срещу петна.

Оцветените видове обаче понякога са комбинация от прозрачно стъкло, покрито с цветно фолио. Третирането на този вариант в никакъв случай не трябва да включва твърди драскащи гъби/кърпи, препарати с абразивни частици и високо съдържание на киселини.

Отражателно стъкло и витражи

Отражателните стъкла се поставят върху външните фасади на изискани бизнес сгради. Те могат да са разновидност на стандартното флоатно стъкло с метални оксиди, но и продукт на по-евтиното отражателно фолио. Във вторият случай чистата вода, както и препаратите на водна основа е добре да се изключат при измиване – въпреки че фолиото е водоустойчиво, третирането с по-подходящ  препарат ще удължи живота му.

Имате нужда от професионално почистване?Поискай оферта

Красивите витражи са декоративна композиция от няколко цветни стъкла, съединени чрез запоени метални профили (месинг, мед). Визията на витражът обаче може да се постигне и с пясъкоструйно / релефно фолио или ламинирано покритие. Те се почистват с леко влажна мека и неабразивен препарат.

Стъклопакетът изисква двустранна обработка с вода или подходящ препарат, без да пропускате поддръжката на уплътненията и дограмата. Въпреки рискът от поява на конденз във вътрешността, при редовно проветряване и избягване на резки температурни амплитуди, имат сравнително дълъг живот.

Почистващи разтвори и уреди

Професионалното измиване на прозорци е двойно по-лесно и ефективно с електрическите стъклочистачки и парочистачки. Всяка стъклена повърхност изглежда кристално ясна само след две-три движения на ръката, а удължаващият стик не допуска непочистени ъгли. Процедурата е изключително чиста, почти суха и щадяща фините стъкла, тъй като уредите имат мека накрайник и функция за вакуумно изсмукване.

Значението на качествените препарати не бива да бъде пренебрегвано за постигане на перфектна чистота. Най-“ухажвани” са кремообразните неабразивни разтвори. Те са подходящи дори и за модели с фолио и оказват моментално въздействие върху детайлите.

Предимствата на почистващата фирма

Професионалните хигиенисти имат богат опит в обработката на всеки от посочените видове стъкла. Освен това, те са обучени да работят на значителни височини, самостоятелното почистване на които е невъзможно. Измиването на външни стъклени фасади се постига с алпийски метод, който е познат на компетентният почистващ екип.

Редица административни, бизнес и развлекателни учреждения са поверили грижата за прозорците си  на фирма “Рефлекс М“. Екипът й обработва всяка повърхност до блясък с мощни разтвори и подходящи уреди. Алпийското измиване също е част от услугите им, реализирано с помощта на специална екипировка или по-безопасната стъклочистачка с телескопична дръжка.

Може да намерите за полезно още: