Блог: Статии от блога

Предлагаме на Вашето внимание интересни статии относно услугите за професионално почистване в София предлагани от Рефлекс М.

Почистване на диван с домашни средства
Диваните са любимата ни мебел. Те ни позволяват да се отпуснем след тежък работен ден и да помързелуваме през уикенда, гледайки любимите си тв предавания. Интензивната им употреба от цялото семейство (и домашните любимци) обаче ни изправя в даден момент пред мисията, наречена Почистване на диван. Освен ако не става въпрос за тежко и дълбоко замърсяване на меката мебел, можете бързо, лесно и с домашни средства да почистите дивана до пълен блясък в няколко прости стъпки:

Почистване с прахосмукачка

Прахосмукачката е първият инструмент, който трябва да използвате при почистване на диван, при това не е нужно тя да разполага с перяща функция. С нея се изсмукват прахът, полепнал по дамаските и най-вече животинските косми, каквито домашните любимци винаги оставят. Използвайте най-силната степен на засмукване и не забравяйте да почистите трохите и други по-грубите отпадъци, които винаги се натрупват под седалката и облегалката и при подлакътните облегалки.

Изпиране на свалящите се калъфки

Диваните със сваляща...
Как да изберем фирма за почистване?

За да сме сигурни, че ще имаме най- качествената почистваща услуга от фирма за почистване, е най-добре да разчитаме на препоръки от познати, които вече са използвали почистващи услуги. Също така е добре да се провери в уеб пространството дали преобладават положителните мнения за дадена фирма за почистване. В сайтовете за колективно пазаруване се предлагат ваучери за почистване на дома на много по-ниски цени,  това  обикновено е за сметка на качеството. За еднократно почистване, е добре клиентът да поиска оферта, в която да са описани всички дейности, които ще бъдат извършени. Ако се направи предплащане, трябва да бъде издаден и съответния платежен документ. При абонаментно почистване, сключването на договор е абсолютно задължително. Преди да се договорят условията по договора за почистване, фирмата за почистване трябва да направи оглед на  офиса или дома, за да изготви оферта,...

Почистване на офис мебели

Извършването на почистване на офиса не се свежда единствено до почистване на офис техниката, пода и бюрата. Наложително е да се отдели необходимото внимание и на мебелите. Повечето хора имат погрешно изградена представа за офис мебелите. Според тях, в това число се вписват единствено бюрата и столовете. При почистване на офис мебели се включва и процедурата по почистване на всички рафтове, шкафове, кресла и дивани. Недоброто поддържане на външния вид на мебелите ще намали доверието от страна на Вашите клиенти. Едва ли някой би работил с компания, която не обръща внимание на собствения външен вид на помещенията и имиджа си.

Препоръчително е почистването на мебелите в офиса да се извършва от професионалисти. Прието е, че хората, които работят в офиса не разполагат с достатъчно време и професионални средства, за да извършат качествено почистване. От заетите работещи може да се изисква единствено опазване на чистотата в...