5 причини да пренебрегнем офертите за почистване на апартаменти в София с ниски цени

Не само чистотата, но и красивата визия в интериор, обикновено е резултат от усилията на почистваща фирма. Интериорните помещения са композиция от различни материали. И най-луксозният материал се отличава със свой “характер“, проявен чрез положителна реакция при контакт с определени химични вещества, докато редица препарати и субстанции могат да причинят значителни щети. Специалистите по хигиенизация познават техните особености.

По-високите за почистване на апартаменти в София цени често са рекламният отличителен знак за по-висококачествени услуги. Луксозната настилка или фасада от естествен материал, декоративните стъклени декорации, финият копринен/вълнен килим, кожената тапицерия и огромен процент други детайли са с капризна текстура и изисквания към почистващи материали и техника.

Скъпите интериорни решения не се отличават със склонност към компромис. Те са резултат от красиви, но “капризни” материали, а присъствието им е добра причина да осъзнаете, че висококачественото чистене и поддръжка е единствената правилна грижа за лукс. Следващите редове ще ви убедят в това, с няколко причини да избягвате притеснително ниски цени за почистващи оферти.

1. Липсваща рутинна услуга

Чистенето на апартамент е комплексна услуга. Тя е комбинация от множество почистващи дейности. Обикновено, заявената крайна цена е за обработка на определени квадратни метри площ. Прекалено изгодната стойност в офертата  би могла да е следствие от липсваща почистваща процедура в портфолиото. Помислете, с кои повърхности у дома си бихте могли да се справите и сами, като не забравяте, че за целта ще ви е нужно подходящо техническо оборудване.

Имате нужда от професионално почистване?Поискай оферта

2. Липса на услуги тип “екстра“

Почистващата фирма предлага съвкупност от услуги, повечето от които са част от т.нар. “рутинно чистене“. Цялостното основно почистване обаче включва и някои допълнителни дейности, включващи обработка на компоненти, специален тип облицовки и детайли. Декорираното стъкло, скъпите щори, мокет, килим, полирана настилка и домакинските ви електроуреди, заслужават професионална грижа. Ако фирмата не предлага извършването на обезмасляване, измиване и полиране, както и запечатване на специална облицовка, по-добре е да насочите търсенето си в друга посока!

Услугата тип “екстра“ е възможно да е на стандартна цена, но е възможно да изисква и доплащане. Следремонтното почистване и силно замърсените пространства обикновено спадат към рутинните задължения. В случай че то обявата го предлага като “екстра“, вероятно ще заплатите прекалено оскъпена стойност за стандартна процедура.

3. Недостатъчно техническо оборудване

Почистването с препарат и моп (кърпа) не изисква специални умения, но и не предоставя някакви по-специални резултати. Силно замърсени и дълго непочиствани повърхности се обработват с помощта на високофункционална почистваща техника. 

Само тя е в състояние да се справи безкомпромисно със стари и упорити зацапвания, както и засъхнали строителни материали. Цялостната концепция и успехът на услугите в почистваща сфера се опират на качествата на техническото оборудване. И тъй като доста фирми не разясняват методите си на действие при почистване, потребителите се ориентират по видът на предложените услуги.

4. Недостатъчно качествено оборудване

Качественото чистене на засъхнали и втвърдени слоеве мръсотия от стъкла, фини вълнени и копринени тъкани, кожена тапицерия и емайлирана облицовка, е възможно само чрез мощно концентриране на почистващ разтвор, водна и/или въздушна струя върху конкретната област. Единствено модерните филтърни прахосмукачки и парочистачки извършват този процес.

Полираните и глазирани настилки се нуждаят от “запечатване”, поддържащо и съхраняващо полировката, което също е продукт на абразивна дискова машина. Обявяването на такава услуга за липсваща, е по-коректно, отколкото присъствието й на ниската цена, която много често е символ на недостатъчно качествена техника. Посредствеата техника, както и евтините полиращи и подхранващи препарати, съсипват скъпите настилки.

5. Прохождаща фирма

Прекаленото отклонение от стандартните суми за професионално почистване обикновено крие някакви особени обстоятелства. Ниски цени на услуги предлагат освен фирми, работещи с недостатъчно качествено оборудване, и компании, тепърва започват професионалното си израстване. Основен риск във вторият случай представлява липсата на опит и рутина, които често се оказват много значими за качеството на извършваното почистване.

Може да намерите за полезно още: