Почистване на апартамент след ремонт

Ремонтът е дейност, която засяга всяка една сграда. Причината за започването и може да бъде както възникнал строителен проблем, така и желание за освежаване на вида на сградата. Напоследък все повече хора  подновявяват жилищните си кооперации или блокове. Много хора се ориентират към големи градове като София, а това води до зачестяване на строителните и ремонтните дейности на апартаменти.  Вероятно Ви се е налагало да извършвате почистване на апартамент след ремонт.

Мръсотията е навсякъде, а затвореното помещение не осигурява свобода на действие. Почистването е трудно, а малките пространства усложняват процедурата още повече. За да избегнете нежелани последствия, се свържете с професионална почистваща фирма, която ще ви предложи достъпни цени за услугите си. Екипът от специалисти ще поеме в свои ръце грижата по почистване на вашия апартамент.

почистване след ремонтПрофесионалистите ще съберат и ще изхвърлят всички остатъчни боклуци от замърсените апартаменти. След това се преминава към цялостно обезпрашаване на всички помещения. Използват се професионални прахосмукачки. Машините за ежедневно почистване, които ползва всяка домакиня не притежават силата да се справят с по – обемистите и твърди боклуци и се задръстват непоправимо от строителният прах.

Мебелите се подлагат на изпиране с професионални препарати. Твърдите подове се почистват машинно. Стените се забърсват. Ако по тях се забелязва особено замърсяване, повърхностите се третират със специални препарати. Следващата стъпка в извършването на почистване на апартамент след ремонт е премахването на лепенките от прозорците и дограмите.

Специалистите си служат с професионални препарати и средства, с чиято помощ отстраняват петна и засъхнала боя и лепило от дограмата и стъклата. Почистването на тази част от дома завършва с измиване на профилите, стъклата и дограмата с антистатичен препарат. Санитарните помещения се обезпрашават, а след това –  измиват и дезинфекцират. Процедурата по почистване на апартамент след ремонт завършва с полагането на защитни емулсии върху всички повърхности. Ако по време на ремонта са били засегнати меките подови настилки в апартамента, те също се почистват с препарати и машини.

Рефлекс М предлага професионално почистване след ремонт Поискай оферта

Кои части от дома се нуждаят най-много от професионално почистване след завършване на ремонта?

Независимо колко усилия сте положили, за да защитите отделните части от обзавеждането, замърсяването на всички прилежащи към интериора компоненти – подвижни и статични е неизбежно. Нашите впечатления показват, че дори когато се прави най-проста замазка на открита тераса, към вътрешните помещения проникват достатъчно количество прах и строителни материали, които да повишат нуждата от професионално почистване след ремонт.

Компонентите от обзавеждането, които най-силно се нуждаят от качествено почистване, извършено с професионални методи и средства са:

Подовите настилки

Както твърдият под, така и меките подови настилки, които не са били изведени от помещенията по време на ремонта имат нужда от майсторска ръка, т.е. от професионална фирма за почистване. Ако опитате да премахнете грубия строителен отпадък и огромните количества прах с любителската си домашна прахосмукачка, рискувате да се разделите с нея завинаги. Домакинските уреди не са пригодени за почистване на изключително силно замърсени повърхности.

Ако се заемете сами със следремонтното почистване на апартамент рискувате да увредите сериозно както твърдия под, така и меките настилки. Надраскването на ламиниран паркет, дюшеме и керамични плочи винаги се случва при почистване, извършено от собствениците на дома. Поне това показва нашата практика.

Ако смятате, че можете с домашни средства да изперете в дълбочина меките настилки – килими и мокети, то вероятно досега не се е налагало да чистите след ремонт. Първият проблем, с който обезателно ще се сблъскате е обилното намокряне на тъканите. Това ще доведе до задържане на влага под настилката и поява на плесен и мухъл. Фаталното увреждане на един под от естествена дървесина също е гарантирано.

Имате нужда от почистване на апартаменти в София на достъпни цени? Свържете се с нас

Прозорци

Дограмата на жилището ви ще бъде в такова състояние, след края на ремонта, че ще бъде неизбежно наемането на добра фирма за почистване след ремонт в София. Ние, разбира се сме насреща. Практиката ни показва, че с непрофесионални средства е невъзможно да се почистят качествено прозорците в едно ремонтирано жилище. Обикновено резултатите от опитите са издраскана повърхност както на стъклата, така и на профилите.

Като професионална фирма за почистване, ние предлагаме качествено почистване след ремонт на изгодни цени, като в услугата е предварително обърнато сериозно внимание на дограмата. В случай на нужда ще използваме нашата специализирана професионална техника, както и качествени професионални препарати, срещу които дори най-упоритите бои и лепила нямат никакъв шанс за оцеляване.

Ако прозорците ви са оборудвани с щори, ние ще обърнем специално внимание и на тях. За нас няма модел щори, който да не можем да почистим идеално, запазвайки отличното състояние на изделията. Прозорците в дома ви ще бъдат перфектно измити както от вътрешната, така и от външната страна, след което обработени с антистатичен препарат, който ще предотврати последващото полепване на прах и мръсотия.

Мека мебел

Нашите услуги се търсят най-често след основен ремонт на жилища и бизнес помещения. Ние извършваме професионално почистване след основен ремонт, като отделяме специално внимание на изпирането на меката мебел в помещенията. В нашите внимателно изготвени цени за почистване на апартаменти след ремонтна дейност обезателно влиза качественото изпиране на дивани, кресла, кухненски ъгли и тапицирани столове. Почистваме в дълбочина всякакви покрития – кожа, кадифе, синтетика, запазвайки цветовете и здравината на дамаските.

След кои видове ремонти сме готови да ви се притечем на помощ?

Ние сме една от утвърдените столични фирми, предлагащи почистване след ремонт София на всички собственици и обитатели на жилища в блокове и кооперации. Следремонтното почистване се различава много от рутинното или основно пролетно почистване. При него строителните материали са тези, върху които е концентрирано нашето внимание. С тях трудно ще се справите сами с подръчни средства и конвенционалните домашни препарати – не и за времето, за което се справяме ние.

Строителните работи, налагащи професионално почистване на апартамент след ремонт са:

Смяна на дограма

Все повече собственици на апартаменти решават да подменят старата дървена дограма с модерна и енергийно ефективна пвц или алуминиева такава. Тази дейност, макар и рутинна за монтажистите, причинява сериозно замърсяване на цялото жилище. Демонтажът на старата дограма е свързан с къртене на мазилка, което води до натрупване на прах и по-едри строителни отломки във всяко кътче на дома.

Екипът ни се заема първо с обезпрашаване на цялото помещение, а при нужда се почистват и останалите замърсени помещения. Премахва се напълно прахът, проникнал в дамаските на диваните и в килимите, както и по стените, подовите облицовки и мебелите. Почиства се и самата дограма, като предварително се премахват транспортните лепенки. При нужда се почистват и стъклопакетите на новата дограма – двустранно.

Водопроводни ремонти

Изграждане на нов водопровод, аварии или промяна на предназначението на жилищно помещение – това са все ситуации, налагащи професионално почистване след ремонт, тъй като водопроводните операции почти винаги са свързани с къртене и пробиване на отвори в подове, стени и облицовки. Водопроводните услуги са най-търсени при основен ремонт на бани и кухни, поради което са почти винаги последвани от професионално почистване на плочки след ремонт. Премахваме прах, лепила, силикон и латекс от керамични плочи, мозайка, мрамор и гранитогрес.

При усвояване на тераси, при които терасата се преобразува в затворено кухненско помещение, често се налага извеждане на водопровод и канализация на съответното място. Нашата експертна намеса е необходима след почти всяко посещение на водопроводчик в дома ви, дори когато се извършва само монтаж на битови уреди – бойлери, перални и миялни машини. Ние сме напълно подготвени да върнем дома ви в нормалното му състояние, независимо от вида и сложността на ремонта.

Цени

Цените ни за следремонтно почистване са максимално достъпни, за да не се налага да се ангажирате сами с тази сложна и трудоемка задача. Наблюденията ни показват, че при самостоятелно почистване с домашни машини и почистващи средства, се нанасят значителни и често фатални поражения върху интериора. Издраскани подове, захабени дамаски, надраскани и счупени стъклени прегради, повреден емайл на дървените мебели – това са все последствия от домашното почистване на строителни материали.

Ние предлагаме напълно изгодни за професионално почистване след ремонт цени, като стойността на услугата се определя индивидуално спрямо площ на жилището или помещението, степен на замърсяване, вид на участъците, подлежащи на обработка, вид и брой на дейностите, които ще бъдат изпълнени при почистването.

Почистването се извършва с подходяща за целта професионална техника, която пести време и усилия на нашия екип. Местата, които са труднодостъпни за машините се обработват ръчно с внимателно подбрани средства и инструменти. Използваме висококачествени концентрирани препарати, съобразени с вида на всеки компонент от обзавеждането, подлежащ на почистване. Работим единствено с безопасни емулсии и химикали, така че да не затрудним обитаването на жилището след основното му почистване.

Свържете се с нас за Почистване на апартамент след ремонт

Запитване: