Почистване на апартамент след ремонт

Ремонтът е дейност, която засяга всяка една сграда. Причината за започването и може да бъде както възникнал строителен проблем, така и желание за освежаване на вида на сградата. Напоследък все повече хора  подновявяват жилищните си кооперации или блокове. Много хора се ориентират към големи градове като София, а това води до зачестяване на строителните и ремонтните дейности на апартаменти.  Вероятно Ви се е налагало да извършвате почистване на апартамент след ремонт.

Мръсотията е навсякъде, а затвореното помещение не осигурява свобода на действие. Почистването е трудно, а малките пространства усложняват процедурата още повече. За да избегнете нежелани последствия, се свържете с професионална почистваща фирма, която ще ви предложи достъпни цени за услугите си. Екипът от специалисти ще поеме в свои ръце грижата по почистване на вашия апартамент.

Професионалистите ще съберат и ще изхвърлят всички остатъчни боклуци от замърсените апартаменти. След това се преминава към цялостно обезпрашаване на всички помещения. Използват се професионални прахосмукачки. Машините за ежедневно почистване, които ползва всяка домакиня не притежават силата да се справят с по – обемистите и твърди боклуци и се задръстват непоправимо от строителният прах.

Мебелите се подлагат на изпиране с професионални препарати. Твърдите подове се почистват машинно. Стените се забърсват. Ако по тях се забелязва особено замърсяване, повърхностите се третират със специални препарати. Следващата стъпка в извършването на почистване на апартамент след ремонт е премахването на лепенките от прозорците и дограмите.

Специалистите си служат с професионални препарати и средства, с чиято помощ отстраняват петна и засъхнала боя и лепило от дограмата и стъклата. Почистването на тази част от дома завършва с измиване на профилите, стъклата и дограмата с антистатичен препарат. Санитарните помещения се обезпрашават, а след това –  измиват и дезинфекцират. Процедурата по почистване на апартамент след ремонт завършва с полагането на защитни емулсии върху всички повърхности. Ако по време на ремонта са били засегнати меките подови настилки в апартамента, те също се почистват с препарати и машини.

Фирма Рефлекс предлага почистване на апартаменти в София на достъпни цени – свържете се с нас!

Кои части от дома се нуждаят най-много от професионално почистване след завършване на ремонта?

Независимо колко усилия сте положили, за да защитите отделните части от обзавеждането, замърсяването на всички прилежащи към интериора компоненти – подвижни и статични е неизбежно. Нашите впечатления показват, че дори когато се прави най-проста замазка на открита тераса, към вътрешните помещения проникват достатъчно количество прах и строителни материали, които да повишат нуждата от професионално почистване след ремонт.

Компонентите от обзавеждането, които най-силно се нуждаят от качествено почистване, извършено с професионални методи и средства са:

Подовите настилки

Както твърдият под, така и меките подови настилки, които не са били изведени от помещенията по време на ремонта имат нужда от майсторска ръка, т.е. от професионална фирма за почистване. Ако опитате да премахнете грубия строителен отпадък и огромните количества прах с любителската си домашна прахосмукачка, рискувате да се разделите с нея завинаги. Домакинските уреди не са пригодени за почистване на изключително силно замърсени повърхности.

Ако се заемете сами със следремонтното почистване на апартамент рискувате да увредите сериозно както твърдия под, така и меките настилки. Надраскването на ламиниран паркет, дюшеме и керамични плочи винаги се случва при почистване, извършено от собствениците на дома. Поне това показва нашата практика.

Ако смятате, че можете с домашни средства да изперете в дълбочина меките настилки – килими и мокети, то вероятно досега не се е налагало да чистите след ремонт. Първият проблем, с който обезателно ще се сблъскате е обилното намокряне на тъканите. Това ще доведе до задържане на влага под настилката и поява на плесен и мухъл. Фаталното увреждане на един под от естествена дървесина също е гарантирано.

Прозорци

Дограмата на жилището ви ще бъде в такова състояние, след края на ремонта, че ще бъде неизбежно наемането на добра фирма за почистване след ремонт в София. Ние, разбира се сме насреща. Практиката ни показва, че с непрофесионални средства е невъзможно да се почистят качествено прозорците в едно ремонтирано жилище. Обикновено резултатите от опитите са издраскана повърхност както на стъклата, така и на профилите.

Като професионална фирма за почистване, ние предлагаме качествено почистване след ремонт на изгодни цени, като в услугата е предварително обърнато сериозно внимание на дограмата. В случай на нужда ще използваме нашата специализирана професионална техника, както и качествени професионални препарати, срещу които дори най-упоритите бои и лепила нямат никакъв шанс за оцеляване.

Ако прозорците ви са оборудвани с щори, ние ще обърнем специално внимание и на тях. За нас няма модел щори, който да не можем да почистим идеално, запазвайки отличното състояние на изделията. Прозорците в дома ви ще бъдат перфектно измити както от вътрешната, така и от външната страна, след което обработени с антистатичен препарат, който ще предотврати последващото полепване на прах и мръсотия.

Мека мебел

Нашите услуги се търсят най-често след основен ремонт на жилища и бизнес помещения. Ние извършваме професионално почистване след основен ремонт, като отделяме специално внимание на изпирането на меката мебел в помещенията. В нашите внимателно изготвени цени за почистване на апартаменти след ремонтна дейност обезателно влиза качественото изпиране на дивани, кресла, кухненски ъгли и тапицирани столове. Почистваме в дълбочина всякакви покрития – кожа, кадифе, синтетика, запазвайки цветовете и здравината на дамаските.