Професионално почистване на тоалетни чинии – процедура за мощни дезинфектиращи препарати и парочистачка

Измиването на тоалетна чиния е най-неприятният процес от хигиенизацията на банята и санитарният възел, който крие и огромна отговорност за здравето на хората, които я използват ежедневно. Ето защо, процесът обикновено се поверява на услугите на професионална почистваща фирма, която притежава задълбочени познания и всички необходими препарати и оборудване, за премахване на всякакъв тип микробни агенти от повърхността й. Всяко професионално почистване на тоалетни чинии е пример за поддръжка на хигиената на най-силно замърсеният участък от тоалетният възел, който се превръща в прекрасна бактериологична среда, ако бъде занемарен.

Особеният момент при миене на тоалетни чинии

Измиването на тоалетна чиния се различава от обичайното измиване на санитарен фаянс, което се извършва с цел отстраняване на петънца, остатъчни прахови частици и общо освежаване на материята. Тоалетната чиния се мие с цел отстраняване на микробни агенти, мухъл и плесени, натрупани вследствие на остатъчни органични материали.

Появата им нарушава хигиената на тоалетният възел, а отстраняването изисква по-различна технология на почистване. Професионалните хигиенисти познават най-ефективният и бърз начин на обработка, както и най-бързодействащите препарати в търговската мрежа.

Домашна тоалетна

Домашният тоалетен възел преминава през редовна хигиенизация. Освен че е далеч по-поддържан, степента му на замърсяване обикновено е сравнително ниска, тъй като от нуждите му се възползват ограничен брой лица. Ангажирането на почистваща фирма за поддръжка на чистотата му се поръчва с цел удобство, а специалистите в сферата оставят идеално чист, свеж и блестящ емайл за изключително кратък срок.

Имате нужда от професионално почистване?Поискай оферта

Професионалната промивка на чинията започва с дезинфекция, която е и основният и най-важен етап от поддръжката й. Тя е ориентирана към вътрешната част на чинията в посока канала, и започва с вътрешният й ръб. Подбират се достатъчно мощни дезинфектанти, в зависимост от степента на замърсяване, и се нанасят от вътрешната страна на ръба, сред което се оставят да разградят замърсяванията за няколко часа.

Обичайно използваните препарати са белина, кислол, амоняк и силно концентрирани киселинни и алкални разтвори. Те могат да се приложат в чистият си вид, или под формата на някои от предлаганите професионални търговски продукти. Домашните рецепти невинаги са достатъчно ефективни в случая. Почистващата фирма може да предложи най-качествените препарати, както и да предложи такива с биоразградими формули.

След престой в тоалетната чиния, разтворът се изтърква със специална дълга четка и се изплаква. Пристъпва се към остатъчните петна, които не са отстранени заедно с дезинфектантът и загрозяват тоалетното гърне. Те са в черен, оранжев или жълтеникав цвят, разположени върху емайлът от вътрешната (а понякога и външната страна) на чинията.

Неабразивен концентриран гел срещу мухъл и котлен камък ще запази емайлираната гладкост на гърнето, същевременно премахвайки оцветяванията. След поставянето му, петната се разтъркват с четка или гъба, преминавайки се и през цялата вътрешна част, и дупката на границата с канала. Външната страна на гърнето, седалката и капакът също се обработват с подходящ разтвор, без да се пропускат меките връзки и крепежни елементи от метал, които крият риск от поява на ръжда.

Хигиенистите ще ви насоча към подходяща марка ароматизиран гел. Малко доза в пълнител, поставена при вътрешният ръб, ще поддържа ежедневна чистота и свеж мирис в тоалетната ви.

Силно замърсени обществени тоалетни

За разлика от домашните пространства, които рядко се нуждаят от особени усилия при почистване, тоалетните чинии, бидета и писоари за обществено ползване нерядко са силно занемарени и се отличават с втвърдени слоеве замърсяване, силно присъствие на мухъл, плесени, органични и варовикови натрупвания, и произтичащата от тях неприятна миризма. Професионалният екип хигиенисти започва с дезинфектиране, използвайки силни киселинни разтвори и ако се наложи – мощният ефект на парочистачката, която размеква и разгражда най-упоритите наслоявания.

След премахване на повърхностният слой мръсотия се насочват към почистването на следи от мухъл, плесени и микроби с подходящи препарати. Крайният етап е изтъркване на всеки компонент – капак, седалка, гърне и свързващи елементи – с освежаващ измиващ гел, който да възвърне блясъкът върху санитарният фаянс.

Почистващата фирма винаги успява да избегне разрушаването на повърхностната глазура и образуването на пукнатини по нея. Състоянието на емайла е изключително важно за здравословната среда в тоалетната, тъй като напукването му създава перфектните участъци за развитие на микробен микроклимат. Цените на всички процедури са подходящи за всеки средностатистически бюджет.

Може да намерите за полезно още: